r
Nosalty Logó

Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 12016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 234 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.8 g
  • Telített zsírsav
    311 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    3072 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11161 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    2124 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    4003 mg
  • Nátrium
    4103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1861.7 g
  • Cukor
    1267 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1576 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    590 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    2273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1481 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3290 micro
Összesen 12016 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

  1. Elkészítjük a kétféle piskótát (28 cm-es kakaós piskóta, 20 cm-es sima piskóta) a szokásos módon, majd hagyjuk mind a kettőt teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük a kétféle tölteléket. Meggyes töltelék: leszűrjük a meggy levét, és felfogjuk egy tálba. Kimérünk belőle 3 dl-t. Ezt a levet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, és lassú tűzön felolvasztjuk. Kissé kevergetve lehűtjük.
  4. 6 dltejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. Végül összeforgatjuk a meggyes krémmel.
  5. Őszibarack krémes töltelék: az őszibarackokat kis darabokra vágjuk, majd aprítógépben kicsit pépesre daráljuk. Egy tálba beleöntjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Jól elkeverjük.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd lazán az őszibarackos krémhez keverjük.
  7. A piskótákat három lapra szeleteljük. A kakaós piskótába kerül a meggyes töltelék, a simába az őszibarackos. Először a kakaós piskótát töltjük meg.
  8. A megmaradt meggyléhez hozzákeverünk 1-1,5 dl vizet. (Ezzel a lével locsoljuk majd meg az összes lapot.) Az alsó lapot meglocsoljuk, majd megkenjük a krémmel. A következő lappal is ugyanígy járunk el, majd amikor az utolsó lap is rákerült a tetejére, azt is meglocsoljuk.
  9. Végül az egészet bevonjuk a maradék felvert tejszínhab háromnegyedével. Hűtőbe tesszük.
  10. Megtöltjük a sima piskótánkat is. Ha kész, ezt is bevonjuk tejszínhabbal, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
  11. Először a nagyobbat vonjuk be fondanttal, majd a kisebbet. Kinyújtjuk a fondantot mindenhol egyenletesre, majd ráterítjük a tortákra. Szépen rásimítjuk, alul a felesleget körben levágjuk.
  12. Az alsó tortába a magasságának megfelelő tartórudakat vágunk, kb. 5 db-ot. (Én hurkapálcát használtam.) Erre azért van szükség, hogy ha ráhelyezzük a tetejére a kisebb tortát, akkor ne essen össze az alatta levő. Beleszúrkájuk a rudakat a kisebb torta átmérőjének megfelelően. A közepébe is rakunk egyet. Ha készen vagyunk, rátehetjük a kisebb tortát.
  13. Ezután már csak a díszítés van hátra, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy miként helyezi rá a rózsákat, leveleket,stb. (az előkészületi időben nem tüntettem fel a rózsák, levelek és fondant elkészítését, mert azokat az előző napokban készítettem el.) És kész a remekmű!
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 95 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10245
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rendelésre készítettem ezt a tortát 18. születésnapra. A megrendelő elmondta az elképzelését, én pedig úgy gondolom, hogy eleget tettem neki, ami a kész tortát illeti. De a visszajelzés is pozitív volt, és az ünnepelt is el volt tőle ragadtatva. Nagyon tetszett mindenkinek, és szerintem az a lényeg!

Hozzászólások

kelemen erzsebet

Tényleg remekm?! Gratulálok!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!:)

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm!!!:)

Olaszné Anci

Kedves Erabell ! Ez nagyon szép, gratulálok !Üdv: Anci

Törölt felhasználó

Kedves olaszneanci!Nagyon szépen köszönöm!:))Erabell

Törölt felhasználó

Gyönyör? és nagyon fini lehet, fondant receptet is leírnád hozzá?

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom lett!!!Az Én fondant receptem:50 dkg porcukor,1,5 ek.étkezési zselatin,2 ek.méz,1 ek.teavaj,2 kk.színtelen mandula aroma.A porcukrot egy tálba szitáljuk.Ezt a m?veletet 3x kell elvégezni,hogy a porcukor minél"finomabb"legyen.Ezután a zselatint elkeverjük kb.7 ek-nál hideg vízben.G?z felett elkezdjük melegíteni,majd ha már teljesen feloldódott belerakjuk a teavajat.Ezt is olvadásig keverjük.Végül a mézet,majd az aromát tesszük bele.Amikor teljesen egynem?vé válik,beleöntjük a porcukorba.(el?tte a porcukor közepébe egy kis mélyedést készítünk,ebbe öntjük a zselatinos keveréket.)Kézzel jól összedolgozzuk,majd folpackba tekerjük.H?t?ben tároljuk.Felhasználás el?tt(ha keménynek bizonyul) mikróban egy picit melegítünk rajta,hogy gyúrható legyen.Étkezési keményít?vel megszórt felületen nyújtjuk ki,kb.2-3mm vastagságúra.:)))

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ, szinte majdnem ugyan ez van meg nekem is,bár még nem próbáltam ki,mert eddig marcipánt használtam,de legközelebb kifogom próbálni, köszi mégegyszer

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen!:)

lulesz

Gyönyör?szép!!!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!:)

Törölt felhasználó

Szió! Nagyon gyönyör? a tortád! Lenne 1 kérdésem, hogy hol a lekönnyebb fondantot beszerezni? El?re is köszönöm a válaszodat:)

Törölt felhasználó

Szia!Köszönöm szépen!Mondjuk én úgy vagyok a fondant-tal,hogy én magam készítem,(nem nehéz és hamar el lehet készíteni)és így olcsóbb mintha megvásárolnám.Eddig még csak neten láttam,megadok pár címet: www.tortissimo.hu, www.soregi.hu, www.desszertmester.hu :)

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a megadott cimeket:) És te hogy csinálod a fondantot?

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon szívesen!Leírtam az egyik hozzászóláshoz a fondant receptet,majd nézd meg!:)

Éva-Anyóca

Jaj de gyönyör?! Elfogadnám a fiam 18. szülinapi tortájának, most decemberre, de ?szintén, házassági évfordulós tortának is, kiváló lehet, a rózsa színe meg csak az alkalom és az illet? ízlésének a függvénye, csak gyönyörködök benne..:-O...nagyon szép és biztos, hogy finom, köszönöm.:-O Éva-A.

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm!!!Szeptemberben ünnepeltük a szüleim 30.Házassági évfordulóját,és arra is én készítettem a tortát.Majd felrakom azt is,az szerintem még szebb lett!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom volt,ízlett mindenkinek!Szívesen!:))) Erabell

Éva-Anyóca

Kedves erabell! Várom azt a tortát is, biztos finom, és csodaszép lehet.:-O Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca!Már feltöltöttem,csak a megjelenésre várok!Igen,az is fini volt,az alsó rész ananászkrémes,a teteje gesztenyés.Várom majd a hozzászólásod!:))Erabell

Törölt felhasználó

Kedves Erabell! Ez megint nem egy agyoncicomázott torta... Meseszép... Az én ízlésemnek való... :))

Törölt felhasználó

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a dicsér? szavakat,nagyon jól esik!!!:)))

anita.suzuki

Kedves erabell! Nagyon jól néz ki a remekm?! :-) Dobtam egy szavazatot, mert én most próbálkozom ilyesmi tortákat készíteni (csak családon belül), és tudom, hogy mekkora munka.

Törölt felhasználó

Kedve anita.suzuki!Köszönöm szépen a szavazatot!:)))

Törölt felhasználó

Szia! Tejszínhabra tetted a fondantot? Nem olvad el t?le a fondant? Máshol olvastam, hogy vajas krémmel vagy lekvárral vonjuk be a tortát, mert a tejszínt?l megolvad.

Törölt felhasználó

Szia!Igen,tejszínhabra tettem a fondantot és nekem soha nem volt még vele problémám.

Törölt felhasználó

Kedves erabell! Neked minden érzéked megvan hozzá, hogy Mestercukrász légy! Nem, tévedtem! Már most is az vagy! Üdvözlettel: Vanilla

Hozzávalók

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek