Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta

Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta
Emeletes meggyes-barackos szülinapi torta
155 perc / előkészület: 60 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendelésre készítettem ezt a tortát 18. születésnapra. A megrendelő elmondta az elképzelését, én pedig úgy gondolom, hogy eleget tettem neki, ami a kész tortát illeti. De a visszajelzés is pozitív volt, és az ünnepelt is el volt tőle ragadtatva. Nagyon tetszett mindenkinek, és szerintem az a lényeg!

hozzávalók / 12 adag

A kakaós piskótához (28 cm-es tortaformához)

A sima piskótához (20 cm-es tortaformához)

A meggyes töltelékhez (feketeerdő)

Az őszibarack krémes töltelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a kétféle piskótát (28 cm-es kakaós piskóta, 20 cm-es sima piskóta) a szokásos módon, majd hagyjuk mind a kettőt teljesen kihűlni.
  2. Elkészítjük a kétféle tölteléket. Meggyes töltelék: leszűrjük a meggy levét, és felfogjuk egy tálba. Kimérünk belőle 3 dl-t. Ezt a levet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a meggyet.
  3. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, és lassú tűzön felolvasztjuk. Kissé kevergetve lehűtjük.
  4. 6 dl tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. Végül összeforgatjuk a meggyes krémmel.
  5. Őszibarack krémes töltelék: az őszibarackokat kis darabokra vágjuk, majd aprítógépben kicsit pépesre daráljuk. Egy tálba beleöntjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot. Jól elkeverjük.
  6. A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd lazán az őszibarackos krémhez keverjük.
  7. A piskótákat három lapra szeleteljük. A kakaós piskótába kerül a meggyes töltelék, a simába az őszibarackos. Először a kakaós piskótát töltjük meg.
  8. A megmaradt meggyléhez hozzákeverünk 1-1,5 dl vizet. (Ezzel a lével locsoljuk majd meg az összes lapot.) Az alsó lapot meglocsoljuk, majd megkenjük a krémmel. A következő lappal is ugyanígy járunk el, majd amikor az utolsó lap is rákerült a tetejére, azt is meglocsoljuk.
  9. Végül az egészet bevonjuk a maradék felvert tejszínhab háromnegyedével. Hűtőbe tesszük.
  10. Megtöltjük a sima piskótánkat is. Ha kész, ezt is bevonjuk tejszínhabbal, majd ezt is betesszük a hűtőbe.
  11. Először a nagyobbat vonjuk be fondanttal, majd a kisebbet. Kinyújtjuk a fondantot mindenhol egyenletesre, majd ráterítjük a tortákra. Szépen rásimítjuk, alul a felesleget körben levágjuk.
  12. Az alsó tortába a magasságának megfelelő tartórudakat vágunk, kb. 5 db-ot. (Én hurkapálcát használtam.) Erre azért van szükség, hogy ha ráhelyezzük a tetejére a kisebb tortát, akkor ne essen össze az alatta levő. Beleszúrkájuk a rudakat a kisebb torta átmérőjének megfelelően. A közepébe is rakunk egyet. Ha készen vagyunk, rátehetjük a kisebb tortát.
  13. Ezután már csak a díszítés van hátra, mindenkinek a saját fantáziájára van bízva, hogy miként helyezi rá a rózsákat, leveleket,stb. (az előkészületi időben nem tüntettem fel a rózsák, levelek és fondant elkészítését, mert azokat az előző napokban készítettem el.) És kész a remekmű!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 749
elküldve: 5
receptkönyvben: 119
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

születésnapi torta, emeletes torta, tejszínes gyümölcstorta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilla26
vanilla26 Thu, 2013-08-22 11:23

Kedves erabell!
Neked minden érzéked megvan hozzá, hogy Mestercukrász légy! Nem, tévedtem! Már most is az vagy!
Üdvözlettel: Vanilla

Linda770508
Linda770508 Sat, 2013-02-23 15:22

Szia! Tejszínhabra tetted a fondantot? Nem olvad el tőle a fondant? Máshol olvastam, hogy vajas krémmel vagy lekvárral vonjuk be a tortát, mert a tejszíntől megolvad.

erabell
Erabell / erabell Tue, 2013-02-26 14:58

Szia!Igen,tejszínhabra tettem a fondantot és nekem soha nem volt még vele problémám.

anita.suzuki
anita.suzuki Thu, 2012-11-08 13:59

Kedves erabell!
Nagyon jól néz ki a remekmű! :-)
Dobtam egy szavazatot, mert én most próbálkozom ilyesmi tortákat készíteni (csak családon belül), és tudom, hogy mekkora munka.

Édrien
Édrien Thu, 2012-10-25 11:21

Kedves Erabell!
Ez megint nem egy agyoncicomázott torta... Meseszép... Az én ízlésemnek való... :))

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 14:23

Kedves Édrien!Nagyon szépen köszönöm a dicsérő szavakat,nagyon jól esik!!!:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-24 21:37

Jaj de gyönyörű!
Elfogadnám a fiam 18. szülinapi tortájának, most decemberre, de őszintén, házassági évfordulós tortának is, kiváló lehet, a rózsa színe meg csak az alkalom és az illető ízlésének a függvénye, csak gyönyörködök benne..:-O...nagyon szép és biztos, hogy finom, köszönöm.:-O
Éva-A.

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 14:28

Nagyon szépen köszönöm!!!Szeptemberben ünnepeltük a szüleim 30.Házassági évfordulóját,és arra is én készítettem a tortát.Majd felrakom azt is,az szerintem még szebb lett!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom volt,ízlett mindenkinek!Szívesen!:))) Erabell

erabell
Erabell / erabell Sat, 2012-10-27 12:26

Kedves Éva-Anyóca!Már feltöltöttem,csak a megjelenésre várok!Igen,az is fini volt,az alsó rész ananászkrémes,a teteje gesztenyés.Várom majd a hozzászólásod!:))Erabell

elos
elos Wed, 2012-10-24 18:52

Szió!
Nagyon gyönyörű a tortád!
Lenne 1 kérdésem, hogy hol a lekönnyebb fondantot beszerezni?
Előre is köszönöm a válaszodat:)

elos
elos Thu, 2012-10-25 19:34

Szia!
Köszönöm a megadott cimeket:)
És te hogy csinálod a fondantot?

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 20:01

Szia!Nagyon szívesen!Leírtam az egyik hozzászóláshoz a fondant receptet,majd nézd meg!:)

iza37
iza37 / iza37 Wed, 2012-10-24 15:12

Gyönyörű és nagyon fini lehet, fondant receptet is leírnád hozzá?

erabell
Erabell / erabell Thu, 2012-10-25 15:13

Köszönöm szépen!Igen,a visszajelzés alapján nagyon finom lett!!!Az Én fondant receptem:50 dkg porcukor,1,5 ek.étkezési zselatin,2 ek.méz,1 ek.teavaj,2 kk.színtelen mandula aroma.A porcukrot egy tálba szitáljuk.Ezt a műveletet 3x kell elvégezni,hogy a porcukor minél"finomabb"legyen.Ezután a zselatint elkeverjük kb.7 ek-nál hideg vízben.Gőz felett elkezdjük melegíteni,majd ha már teljesen feloldódott belerakjuk a teavajat.Ezt is olvadásig keverjük.Végül a mézet,majd az aromát tesszük bele.Amikor teljesen egyneművé válik,beleöntjük a porcukorba.(előtte a porcukor közepébe egy kis mélyedést készítünk,ebbe öntjük a zselatinos keveréket.)Kézzel jól összedolgozzuk,majd folpackba tekerjük.Hűtőben tároljuk.Felhasználás előtt(ha keménynek bizonyul) mikróban egy picit melegítünk rajta,hogy gyúrható legyen.Étkezési keményítővel megszórt felületen nyújtjuk ki,kb.2-3mm vastagságúra.:)))

iza37
iza37 / iza37 Thu, 2012-10-25 16:00

Köszönöm a gyors választ, szinte majdnem ugyan ez van meg nekem is,bár még nem próbáltam ki,mert eddig marcipánt használtam,de legközelebb kifogom próbálni, köszi mégegyszer

1003
tojássárgája 8 db
tojásfehérje 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
meggybefőtt 350 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
meggylé 3 dl
növényi habtejszín 6 dl
porcukor 2 ek
zselatin 1 ek
tejföl 2 dl
növényi habtejszín 2 dl
porcukor 8 dkg
őszibarack 3 közepes db
vaníliás cukor 1 csomag
cukorfondant 60 dkg
cukorfondant 10 dkg
cukorgyöngy 2 ek
habtejszín 1 dl
növényi habtejszín 3 dl
ételfesték 5 csepp