Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Katica torta 3.

Katica torta 3.
Katica torta 3.
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom 1 éves szülinapi tortája ez volt, de a rumaroma miatt csak pici kóstolót kapott :).

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokból, a lisztből, a cukorból piskótát sütünk. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk.
  2. A csokoládét megolvasztjuk, és még langyosan belekeverünk 10 dkg margarint, a porcukrot, a rumaromát, és kihűtjük.
  3. Ha kihűlt, apránként a többi margarint is hozzáadjuk, és habosra keverjük.
  4. A piskótát megtöltjük a krémmel, (hagyjunk a tetejére!), és a közepéből kivágunk egy ék alakú részt.
  5. Az ék aljából egy kis részt levágunk a fejének, formázzuk, majd a farok részét is formázzuk.
  6. A képen láthatóak szerint tálra tesszük a katica darabjait.
  7. Bekenjük a tortát kívülről is a krémmel, majd rányújtjuk a marcipánt a különbőző darabokra.
  8. A fejébe szúrjuk a két nyalókát, ezek a csápjai, csokidrazsék legyenek a pöttyei.
  9. Végül a test részét csokidarával megszórjuk.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 974
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maffci

Mióta szakács: 2011.02.07.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

piskótatorta csokoládéval, csokitorta katica formával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Wed, 2012-08-01 18:55

Holnap ünnepeljük pici unokám 4 éves szülinapját.Az oviban katica a jele, ezért ezt készítettem neki.Problémám a marcipán nyújtásával akadt. Egy tömböt vettem, ahogy a recept írja, 150 gr.-os.Nagyon nehezen tudtam nyújtani,az egyik fele szép lett, a másikat több darabban sikerült rátenni. Összességében nem rossz, de nem olyan szép, mint a Tiéd.Mennyi marcipánt kellett volna vennem rá és Te hogy nyújtod ki? Biztos van valami technikája, én még soha nem dolgoztam vele. Csak azért sem adom fel, újra próbálkozni fogok vele, ha a praktikát megosztod velem. A krém csoda finom, máskor is fogom használni más tortákhoz. Üdv: Cili

Maffci
Maffci / Maffci Wed, 2012-08-01 20:51

Szia!

Én folpack között szoktam a marcipánt nyújtani egy kis porcukorral összegyúrva, és alája is teszek.
De sajnos kisebb szakadások így is előfordultak velem is:S
Örülök, hogy tetszik a recept, boldog szülinapot a kisunokádnak!:)
Annamari

784
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 8 ek
étcsokoládé 30 dkg
margarin 30 dkg
porcukor 10 dkg
rumaroma 10 ml
marcipán 10 dkg
csokoládé 5 dkg
csokoládédara 1 ek