Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Yin-yang torta

Yin-yang torta
Yin-yang torta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készűlt a torta. A receptet az Édes otthonunk némi sóval oldalon találtam. Itt megtalálható a fondant receptje is. Kicsit változtattam rajta, mert úgy túl édes lett volna.  Ez az első fondant-tortám. Nagyon féltem tőle, de igazán egyszerű volt. Olyan lett, amilyennek elképzeltem:) Mindenkinek ajánlom, aki szereti a különleges dolgokat!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához. Egy tortaforma és egy kalácsforma adagja

A töltelékhez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral a citromlével és a rummal habosra kavarjuk.
  2. További keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk az olajat és vizet felváltva. A lisztet a sütőporral a masszához kavarjuk.
  3. A fehérjéket pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Óvatosan hozzáadjuk ezt is a masszához.
  4. Egy kb. 20cm átmérőjű tortaformát félig megtöltünk a krémmel. Ha kapcsos a forma, akkor az aljára vágjunk sütőpapírt. 
  5. A többi tésztát egy kalács vagy őzgerincformába töltjük (ez kell a töltelékhez).
  6. 180 fokon egyszerre megsütjük mindkettőt.
  7. A töltelékhez a piskótát kockákra vágjuk és egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk kevés vaníliás tejjel, hogy kissé összeálljon.
  8. Meglocsoljuk kevés rumaromával és a többi hozzávalóval krémesre keverjük.
  9. A kerek piskótánk tetejét levágjuk egy éles késsel belsejét kissé kikaparjuk (ebből is adhatunk a krémhez),vúgy hogy 1-2 cm-es peremet hagyunk oldalt és alul is.
  10. Megtöltjük a krémmel és ráhelyezzük a tetejét. A tésztát nagyon vékonyan megkenjük a krémmel vagy margarinnal. Vigyázzunk hogy szép sima legyen a teteje, hogy a fondant szépen megálljon rajta.
  11. A munkalapot megszórjuk porcukorral, ha kemény a fondant, kenjük be a kezünket kevés margarinnal vagy vajjal és gyúrjuk át a fondantot.
  12. Pár másodpercre a mikróba is tehetjük, így visszanyeri rugalmasságát. A cukrozott munkalapon vékonyra kinyújtjuk, jóval nagyobbra, mint a torta.
  13. Sodrófa segítségével a tortára helyezzük. Óvatosan rásimítjuk először a torta tetejére, majd az oldalára. A fölösleges fondantot éles késsel körben levágjuk.
  14. A fondantból egy  keveset  kakaóporral barnára gyúrunk. A munkafelületet is megszórjuk vele, hogy a porcukor ne halványítsa.
  15. Kinyújtjuk és kivágjuk belőle a yin-yang formát és ráhelyezzük a tortára. A marakédból kiszaggatunk egy szívet és a fehér részre helyezzük, majd a többiből olyan vastagságú csíkot nyújtunk ki, mint a torta fele.
  16. Ezzel körbetekerjük a tortát. A fehér fondantból is szaggatunk ki egy szívet és ezt a barna részre helyezzük.
  17. Kis golyókat formázunk és rálapítjuk a torta oldalára a barna csíkra.
  18. Hogy a díszítés megragadjon, cukros vízzel kenjük be a díszíteni kívánt felületet.
  19. Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, de elég várni pár órát míg összeáll, és szeletelhetjük is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 120
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

dioreliza18

Mióta szakács: 2010.09.25.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

956
tojás 6 db
rumaroma 5 ml
citromlé 3 tk
finomliszt 37 dkg
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
víz 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
gesztenye 15 dkg
sárgabaracklekvár 1 ek
vaníliaaroma 5 ml
tej 1 dl
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rumaroma 5 ml
vaj 10 dkg
cukorfondant 200 g
margarin 1 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 tk
porcukor 3 dkg
víz 1 kk