r
Nosalty Logó

Bagoly torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Á.Ivett
Bagoly torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6783 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 564 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.3 g

Zsír

  • Összesen
    327.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6111.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.1 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1023.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1541 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 6783 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval elkezdjük habbá verni, és közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Ha kemény lett a hab, akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és az olajat. Ezeket alaposan összekeverjük a fehérjehabbal.
  3. A masszához hozzászitáljuk a lisztet, és beleöntjük a mákot is, majd gyorsan összekeverjük.
  4. Kivajazott-lisztezett 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 20-30 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A bagoly elkészítéséhez 4 db 20 cm-es piskótát kell sütnünk.
  5. Amíg a tészták kihűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, a mascarponét és a porcukrot. Belereszeljük a két citrom héját, és a levüket is belefacsarjuk. Végül beletesszük a zselatint is, és mixerrel pár perc alatt kikeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt tésztákat 3 részre vágjuk, egymás tetejére rakjuk, és kifaragjuk a baglyot. Ezután berétegezzük a krémmel, és a külsejét is bekenjük. Hurkapálcával kipeckeljük, nehogy eldőljön. Hagyjuk megdermedni.
  7. Fondantból elkészítjük a lábait, a csőrét és a szemeit is.
  8. Pár óra pihentetés után bevonjuk az egész tortát barnára színezett fondanttal. Ráragasztjuk a szemeket, lábakat, szárnyakat és a csőrét. Mintázzuk, festjük, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12036
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bagoly torta
Á.Ivett 1 recept

A nővérem bagolymániás, és eldöntöttem, hogy születésnapjára meglepem egy különleges tortával! Bejött!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek