Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotikus áfonyatorta cukormentesen

Egzotikus áfonyatorta cukormentesen
Egzotikus áfonyatorta cukormentesen
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családom szerint a tészta csak ürügy a krém elfogyasztására. Ez a torta ennek az elvnek a mentén készült: édes, krémes, gyümölcsös.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter tejbe tegyük bele a vaníliarudat, így főzzünk meg 2 csomag vanília ízű pudingot, amikor besűrűsödött, akkor tegyük hozzá a nyírfacukrot és az édesítőt is. Fedjük le folpack-kal (a fólia érintkezzen a krémmel), így nem fog megbőrösödni a teteje, hagyjuk teljesen kihűlni. Ez legalább 4-5 óra állást jelent hideg helyen.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tojásokat válasszuk szét. A zablisztbe szórjuk bele a kókuszt és a fél csomag sütőport, fakanállal keverjük át.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval és 3 ek nyírfacukorral verjük kemény habbá.
  4. A tojások sárgáját a maradék 2 ek nyírfacukorral keverjük habverővel habosra (3-4 perc).
  5. A fehérjére öntsük rá a sárgáját, és alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, fakanállal keverjük bele Ha már márványos a massza, szórjuk bele a lisztes keverék egyik felét, keverjük tovább, ha már nem látunk csomókat a habban, adjuk hozzá a liszt másik felét is.
  6. Egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és óvatosan töltsük bele a masszát, egyengessük simára a tetejét, és helyezzük a sütőbe, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. Tűpróbáig süssük, de 40 percig ne nyissuk ki a sütőajtót. (Nekem 48 perc alatt készült el.) Ha megsült a piskóta, fejjel lefelé fordítva helyezzük egy rácsra - még ne távolítsuk el a keretét. Ha langyosra hűlt: vágjuk körbe a forma mellet, távolítsuk el róla a keretet, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ez 1,5-2 óra.) Kihűlés után vágjuk ketté keresztben.
  7. A vaníliapudingból távolítsuk el a vaníliarudat. Verjük habbá a tejszínt, a 1 perc után adjuk hozzá a zselatinfixet. A pudingot is keverjük át habverővel, öntsük rá a tejszínt, és egyneműsítsük a krémet.
  8. Az 1. tortalapot helyezzük vissza a tortaforma aljába, öntsük rá a vaníliakrémet, és simítsuk el. Helyezzük a krém tetejére a 2. tortalapot.
  9. 3 dl almalevet öntsük egy kis lábasba, és tegyük fel a tűzre. A maradék fél dl almalével keverjük simára az eper ízű pudingot, öntsük a meleg almaléhez, és főzzük sűrűre. Ha felforrt, adjuk hozzá a gyümölcsöket. Óvatosan keverjük át, és öntsük a 2. piskótalap tetejére. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előtte érdemes meleg vízzel leöblíteni, hogy a felesleges jeges darabok ne higítsák tovább a gyümölcskrémet.)
  10. Hűtsük a tortánkat legalább 6 órán át.
  • sütési hőfok: 155°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 10 855
elküldve: 5
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukormentes pudingtorta, vaníliás gyümölcsös torta, pudingkrémes torta cukor nélkül

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

266
tojás 5 db
xilit 5 ek
zabliszt 4 púpozott ek
kókuszreszelék 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tej 1 l
vanília 0.5 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
xilit 2 ek
folyékony édesítőszer 10 ml
habtejszín 2 dl
zselatinfix 1 csomag
áfonya 500 g
piros ribizli 250 g
almalé 3.5 dl
epres pudingpor 1 tasak