Nosalty Logó

Egzotikus áfonyatorta cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Egzotikus áfonyatorta cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 3186 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Összesen 111 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5669.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    2044 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    1438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.3 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1932 micro
Összesen 3186 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 111 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 1 liter tejbe tegyük bele a vaníliarudat, így főzzünk meg 2 csomag vanília ízű pudingot, amikor besűrűsödött, akkor tegyük hozzá a nyírfacukrot és az édesítőt is. Fedjük le folpack-kal (a fólia érintkezzen a krémmel), így nem fog megbőrösödni a teteje, hagyjuk teljesen kihűlni. Ez legalább 4-5 óra állást jelent hideg helyen.
  2. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. A tojásokat válasszuk szét. A zablisztbe szórjuk bele a kókuszt és a fél csomag sütőport, fakanállal keverjük át.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval és 3 ek nyírfacukorral verjük kemény habbá.
  4. A tojások sárgáját a maradék 2 ek nyírfacukorral keverjük habverővel habosra (3-4 perc).
  5. A fehérjére öntsük rá a sárgáját, és alulról felfelé irányuló mozdulatokkal, fakanállal keverjük bele Ha már márványos a massza, szórjuk bele a lisztes keverék egyik felét, keverjük tovább, ha már nem látunk csomókat a habban, adjuk hozzá a liszt másik felét is.
  6. Egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és óvatosan töltsük bele a masszát, egyengessük simára a tetejét, és helyezzük a sütőbe, mérsékeljük a tüzet 155 fokra. Tűpróbáig süssük, de 40 percig ne nyissuk ki a sütőajtót. (Nekem 48 perc alatt készült el.) Ha megsült a piskóta, fejjel lefelé fordítva helyezzük egy rácsra - még ne távolítsuk el a keretét. Ha langyosra hűlt: vágjuk körbe a forma mellet, távolítsuk el róla a keretet, és így hagyjuk teljesen kihűlni. (Ez 1,5-2 óra.) Kihűlés után vágjuk ketté keresztben.
  7. A vaníliapudingból távolítsuk el a vaníliarudat. Verjük habbá a tejszínt, a 1 perc után adjuk hozzá a zselatinfixet. A pudingot is keverjük át habverővel, öntsük rá a tejszínt, és egyneműsítsük a krémet.
  8. Az 1. tortalapot helyezzük vissza a tortaforma aljába, öntsük rá a vaníliakrémet, és simítsuk el. Helyezzük a krém tetejére a 2. tortalapot.
  9. 3 dl almalevet öntsük egy kis lábasba, és tegyük fel a tűzre. A maradék fél dl almalével keverjük simára az eper ízű pudingot, öntsük a meleg almaléhez, és főzzük sűrűre. Ha felforrt, adjuk hozzá a gyümölcsöket. Óvatosan keverjük át, és öntsük a 2. piskótalap tetejére. (Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, előtte érdemes meleg vízzel leöblíteni, hogy a felesleges jeges darabok ne higítsák tovább a gyümölcskrémet.)
  10. Hűtsük a tortánkat legalább 6 órán át.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 12678
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A családom szerint a tészta csak ürügy a krém elfogyasztására. Ez a torta ennek az elvnek a mentén készült: édes, krémes, gyümölcsös.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

Az áfonyazseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek