r
Nosalty Logó

Egyszerű Otthoni Maki Sushi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
asia.express
Egyszerű Otthoni Maki Sushi
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    661 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    359 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 643 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    92.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    1983 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1808 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    890 mg
  • D vitamin:
    1088 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    8050 micro
  • β-crypt
    1078 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 1929 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. Első lépésként mérjük ki a szükséges sushi rizs mennyiséget, majd hideg vízzel addig mossuk át, amíg a víz zavarossága meg nem szűnik. Ez a tapasztalatok alapján legalább 8-10 vízcserét igényel.
  2. Ezt követően tegyük a rizst egy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy pont ellepje, majd fedjük le a fazekat és lassú tűzön forraljuk fel. Miután a rizs felforrt, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni negyed órát.
  3. Egy tálban alaposan keverjük össze a rizsecetet a cukorral és a sóval. Ezt négy egyenlő részletben kell a meleg rizshez hozzáadni. Először adjuk hozzá a kikevert adag negyedét és jó alaposan keverjük össze a rizzsel.
  4. Ezt ismételjük meg még három alkalommal, míg el nem fogy a rizsecet. A cukorral és a sóval kikevert rizsecet segítségével a rizsszemek jobban összetapadnak és könnyen formázhatók. Végül kanalazzuk át a kész rizst egy tányérra vagy tálba és várjuk meg, míg kihűl.
  5. Következő lépésként vegyük elő a megmosott uborkát, a paprikát és az avokádót. A zöldségeket vágjuk hosszában vékony szeletekre, lehetőleg a nori lapunk hosszával megegyezőre.
  6. Ezt követően vegyük elő a friss lazacot és ha szükséges, szálkátlanítsuk. A friss lazacot egy éles késsel szeleteljük fél centiméteres vastagságra. (ha szükséges, a bőrét távolítsuk el) (Profi tipp: elővigyázatosságból javasolt a lazacot a sushi készítés előtt 6-8 órán keresztül a fagyasztóban tárolni, ugyanis a hidegtől biztosan elpusztul minden rajta található kórokozó.)
  7. Az alapanyagok előkészítése után következik a sushi összeállítása. Vegyük elő és terítsük ki a bambusztekercset, majd helyezzük el rajta a nori algalapot.
  8. A nori lap egészén egyenletesen terítsük szét a rizst, azonban arra figyeljünk, hogy hagyjunk 2-2 cm helyet a lap tetején és alján. Ez fogja összetapasztani a tekercset, a feltekerést követően. (Profi tipp: a rizs szétterítése előtt nedvesítsük be a kezünket, így nem fog rátapadni a rizs.)
  9. Először helyezzük a rizsre a lazacfilét egy sávban, majd tetszés szerint tegyük rá az uborkát, az avokádót vagy a paprikát csíkozva. Ha befejeztük a zöldségek elrendezését, kezdjük el lassan és óvatosan alulról feltekerni a sushit a bambuszlap segítségével.
  10. Tekerés közben helyezzünk enyhe nyomást a bambusztekercsre és figyeljünk rá, hogy a szélek is szorosan illeszkedjenek. Amikor feltekertük, továbbra is enyhe nyomást helyezve a sushi rúdra, hengergessük egy kicsit ide-oda a bambuszlap ölelésében, hogy a sushi tekercs jól összetapadjon.
  11. Ezt követően óvatosan távolítsuk el a bambusztekercset, majd pár percig hagyjuk állni a rudakat. Vegyünk elő egy éles kést és nedvesítsük meg a pengéjét, majd vágjuk a sushi rudakat egyenlő szeletekre. (Profi tipp: a késsel kerüljük a fűrészelő vágást, szeljünk egyenesen lefele, hogy a legjobb eredményt kapjuk.)
  12. Utolsó lépésként vegyük elő a sushi gyömbért és a szójaszószt, majd tegyük külön tálkákba a tálaláshoz. A wasabi krémből egy teáskanálnyit tegyünk a kész sushi mellé. Amennyiben wasabi port használunk, úgy adjunk hozzá egy kevés vizet és egy tálkában keverjük gyurmaállagú masszává tálalás előtt.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1548
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű Otthoni Maki Sushi
asia.express 1 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?