Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis - szezámmagos csirke

Chilis - szezámmagos csirke
Chilis - szezámmagos csirke
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátommal szórakozni voltunk, ő látta, és kóstolta meg először egy kínai étteremben. Azóta a kedvence lett. Én meg mindig megsütöm neki :)

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, egy tálba tesszük a hozzávalókat.
  2. A tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a sütőport, a keményítőt, kis vizet, ezt elkavarjuk, majd hozzáadjuk a sört (elhagyható). Sűrű massza lesz belőle.
  3. Beleforgatjuk a húst, és forró olajban aranybarnára sütjük.
  4. A megsült húsfalatokat lecsepegtetjük, vagy kéztörlő papírral bélelt tálba tesszük.
  5. Elkészítjük a mázat. Egy kis tálba a máz hozzávalóit összekerjük (lehet valamelyikből többet is adni hozzá, ki hogyan szereti).
  6. A húsfalatokra ráöntjük a mázat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 233
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 12/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kittyke

Mióta szakács: 2011.08.31.
13 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szezámmagos csirkemell, csípős csirkemell szezámmaggal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1005
finomliszt 8 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
tojás 4 db
csirkemell filé 50 dkg
1 csipet
víz 2 ek
sör 0.5 dl
sütőpor 1 kk
napraforgó olaj 2 dl
ketchup 200 ml
chili 2 tk
méz 1 dl
szezámmag 4 ek