r
Nosalty Logó

Egg roll

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mango
Egg roll
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Chapati elkészítése

Tojástekercs elkészítése

Összesen 1505 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Chapati elkészítése

Tojástekercs elkészítése

Összesen 1505 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Chapati elkészítése

Tojástekercs elkészítése

Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    1287 micro
  • β-karotin
    6059 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 1505 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    91.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    576 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    903 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    1287 micro
  • β-karotin
    6059 micro
  • β-crypt
    950 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 1505 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Chapati elkészítése

Tojástekercs elkészítése

Elkészítés

Chapati elkészítése

  1. A liszt mennyiségén változtathatunk, attól függően, hogy mekkora tekercset szeretnénk készíteni. A lisztet elkeverjük pici sóval majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy puha, rugalmas, nem ragadós tésztát kapjunk. 10 percre félretesszük pihenni.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk a tésztát, 3 mm vastagságúra. Nekem kb. 30 cm átmérőjű lett, de készíthetünk két kisebbet egy nagy helyett is.
  3. Egy alaposan felhevített serpenyőbe tesszük (nem kell alá olaj), és nagy lángon addig sütjük, amíg a felszíne elkezd felhólyagosodni. Megfordítjuk, és a másik oldalát is félkészre sütjük. Félretesszük.

Tojástekercs elkészítése

  1. A zöldségféléket apróra daraboljuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd beledobjuk a zöldségeket, és puhára pároljuk. Sóval, borssal, őrölt római köménnyel, őrölt korianderrel, egy gerezd zúzott fokhagymával és chilipehellyel ízesítjük. Amikor minden megpuhult, kiszedjük egy kis tálba, és félretesszük.
  2. Amíg a zöldségfélék párolódnak, a tejfölt elkeverjük egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy kis darab apróra vágott kígyóuborkával. A tojásokat sóval, borssal ízesítve felverjük.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a zöldségek készültek, pici olajat hevítünk, majd ráöntjük a tojást. Fontos, hogy ne süssük készre hirtelen. Tartsuk a serpenyőt alacsony lángon. Amint beleöntöttük a tojást a serpenyőbe, hozzáadjuk a megpárolt zöldségeket, egyenletesen, hogy jusson mindenhova, majd az egészet befedjük a félkész chapatival, és egy spatulával lenyomkodjuk. A chapati így belesül a tojásba. Alacsony lángon, néhány percig sütjük majd óvatosan megfordítva addig sütjük a chapati másik oldalát, amíg pici szint kap.
  4. A serpenyőből kivéve ráöntjük a tejfölös szószt, és feltekerjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8213
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 02.

Ajánló

Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy tipikus pakisztáni reggeli, meglehetősen laktató. Fóliába csomagolva, útközben is fogyasztható. Általában az itthon fonnyadó, jobb sorsra érdemes zöldségfélék szoktak ilyen tojástekercsekben reinkarnálódni. Bármilyen zöldségfélével elkészíthető, mikor mit találok itthon, az kerül a serpenyőbe. Apró darabokra kell vágni mindent, és akkor nagyon hamar megpuhulnak. Én ezúttal fokhagymás-tejfölös szószt tettem a közepébe, de ez elhagyható, illetve ízlés szerint lehet joghurtos, tejfölös vagy csiliszósz, tálalhatjuk szósz nélkül, vagy szósszal egy külön kis tálkában.

Hozzászólások

Rigójános

Nagyon gyors? Mihez képest?

Hozzávalók

Chapati elkészítése

Tojástekercs elkészítése

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.