Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Okra-tekercs

Okra-tekercs
Okra-tekercs
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ákossal, a harmadik gyermekemmel voltam terhes, amikor ezt a receptet kipróbáltam. Az okra nem volt csípős, és a nyers petrezselyem hatása sem volt lebecsülendő.


hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyér héjját levágjuk, és laposra gyúrjuk (gyúrófával a legegyszerűbb). Akkor jó ha ha teljesen összeáll, és egy vastagabb papírra hasonlít.
  2. A petrezselymet felaprítjuk.
  3. A sajtkrémet habosra keverjük, ízlés szerint sózhatjuk. Vékonyan rákenjük a kenyérszeletekre.
  4. 2 db okrát helyezünk rá, és óvatosan feltekerjük.
  5. Most a kenyér külső oldalát kenjük meg a sajtkrémmel.
  6. A petrezselyembe beleforgatjuk.
  7. Félbe vágjuk, és hűtőben néhány órát állni hagyjuk.

  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 655
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 5 főre
babakonyha: baba-mama

egyéb elnevezések

kenyértekercs okréból, petrezselymes kenyértekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-08-02 08:19

Nagyon ízlett nekünk is, beléptem az okrafanok táborába! Egy pillanatra láttam magam "kívülről", amint sodrófával a kenyérszeleteket nyújtom és hát jól megmosolyogtam magam. csak konzerv okrához jutottam hozzá, ezért látványban meg sem közelítette a képen láthatót, de nem bántuk. A maradékot hozzáfőztem egy fincsi marharaguhoz.
Kristina, ahogy ígértem, itt elérhető a "franciás" blogom: frankogasztro.blog.hu

Kristina
RAW / Kristina Fri, 2012-08-03 15:43

Szervusz Drága Viki:)
Nagyon örülök, szerintem is nagyon finom az okra. Hááát igen a kenyér gyúrás-lapítás, én nagyon türelmetlen vagyok ennél a pontnál (mindíg megkérem a gyerekeket, hogy segítsenek:). Igen gondoltam, hogy így lesz mikor említetted a konzervet. Az enyém üveges egész okra befőttel készült azok keményebbek de az íze nem sokban különbözik. A marharagu nagyon jól hangzik, biztosan nagyon finom lett. Az okra még finom rizzsel is köretként + más zöldségekkel. Rákkal is nagyon finom, és levesbe is lehet tenni belőle. A férjem kedvence a rántott okra de azt én nyers lefagyasztott okrából készítem.
Feltétlenűl megnézem, nagyon szuper köszönöm az infót és a kedves invitálást:)
Kellemes hétvégét Neked és Kedves Családodnak.
Kristina

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2010-12-12 15:31

Nagyon szivesen mimimama, en koszonom hogy elolvastad:)
tisztelettel Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2010-12-11 22:07

Kedves Mrs Smith koszonom szepen a biztatast:) mi is nagyon szeretjuk. Bocsi az ekezetekert, elszalt a gepen es meg nem tudtam vissza allitani. Nagy orommel olvasgattam a receptjeidet hasonlo az izlesunk. Tisztelettel Krisztina

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2010-12-11 22:08

Kedves Mrs Smith koszonom szepen a biztatast:) mi is nagyon szeretjuk. Bocsi az ekezetekert, elszalt a gepen es meg nem tudtam vissza allitani. Nagy orommel olvasgattam a receptjeidet hasonlo az izlesunk. Tisztelettel Krisztina

291
kenyér 5 szelet
okra 50 dkg
krémsajt 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint