r
Nosalty Logó

Smørrebrød pácolt lazaccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Smørrebrød pácolt lazaccal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 3502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír

gravlax

smørrebrød

Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7052.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    6714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84630.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    80566 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.3 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    2610 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    659 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    445 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 3502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    3123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

gravlax

smørrebrød

Elkészítés

gravlax

  1. A lazacot, ha kell, megnyúzzuk. A sót és a cukrot összekeverjük, és kiterített folpackra halmozzuk a felét.
  2. Mozsárban összetörjük a fekete borsot és a koriandert, majd a felét a cukor-só rétegre szórjuk.
  3. Lereszeljük a céklát és a citromhéját. Egy tálkába tesszük az aprított kaporral együtt, majd hozzáöntjük a vodkát és belefacsarjuk a citrom levét. Alaposan összekeverjük, a felét pedig a cukor-só rétegre halmozzuk.
  4. Jöhet végre a lazac, óvatosan ráhelyezzük az eddigi rétegekre. A tetejét megszórjuk a maradék koriander-bors mixszel, majd rákanalazzuk a céklás keverék másik felét, és amennyire lehet, elegyengetjük rajta. A rétegezést a cukor-só másik felével zárjuk.
  5. Ráhajtjuk a folpack lelógó részeit, majd az egészet alaposan és szorosan betekerjük több réteg folpackba.
  6. A "lazactéglát" egy edénybe vagy kis sütőformába tesszük, a tetejére pedig ráhelyezünk egy egyenes aljú dobozt, tálat vagy vágódeszkát. Súlyokat pakolunk a tetejére, így folyamatosan lenyomva a lazacszeletet.
  7. Az egészet hűtőbe tesszük legalább 1-2 napra. Ezalatt a só kivonja a nedvesség egy részét a lazacból, ami így érlelődik és tömörebbé válik.
  8. A kész gravlax tetejéről letöröljük a fűszereket és a sós keveréket, majd éles késsel vékonyan felszeleteljük.

smørrebrød

  1. A rozskenyeret felszeleteljük és megkenjük krémsajttal.
  2. Rápakoljuk a lazacszeleteket és a szeletelt uborkát. Csírákkal díszítjük és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 516
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Smørrebrød pácolt lazaccal
Rosanics Petra 313 recept

A smørrebrød szó szerint nyitott szendvicset jelent, és a dánok legismertebb szendvicskülönlegessége. A szendvics alapját szinte mindig valamilyen tömörebb rozskenyér adja, amit krémsajttal vagy vajjal megkennek, és mindenféle földi jóval megpakolnak. Mi most uborkával és egy hagyományos skandináv feltéttel, gravlax-szal díszítettük fel. A gravlax valójában nem más, mint a lazac hidegen pácolt elkészítési módja, a húst itt só és cukor keverékével érlelik hűtőben. Hogy még szebb legyen a végeredmény, egy céklát is a páchoz reszeltünk, így a lazacunk szép lila kérget kapott.

Hozzávalók

gravlax

smørrebrød

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?