Nosalty Logó

Édesburgonyás pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
EllaLightwood16
Édesburgonyás pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 2704 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

batátapüré

húsos ragu

Összesen 96 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1526 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2134 micro
  • β-karotin
    16504 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2633 micro
Összesen 540 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5356.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2576 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1953.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7632 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    10672 micro
  • β-karotin
    82521 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    13166 micro
Összesen 2704 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    379 micro
  • β-karotin
    2928 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

batátapüré

húsos ragu

Elkészítés

batátapüré

  1. Megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd megfőzzük a burgonyákat.
  2. Miután leszűrtük, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót
  3. Egy villával jól pépesre nyomkodjuk, alaposan elkeverve mindent.
  4. Akkor jó ha krémes, könnyen kenhető állapotú.

húsos ragu

  1. Az apróra vágott hagymát kis zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  2. A kis darabokra vágott répát (kb. amilyen a fagyasztott zöldségkeverékekben szokott lenni) és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd az egészet fűszerezzük.
  3. Addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul, átveszik egymás ízét. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy legyen egy kis szósza.
  4. Ha kész a ragu, egy kisebb tepsibe halmozzuk, majd ráegyengetjük a batátapürét, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1086
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 16.

Ajánló

A tetejét sütés előtt sajttal is megszórhatjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

EllaLightwood16 2 recept

Ha valaki abban a tévedésben lett volna eddig, hogy a krumplipüré a legjobb köret, akkor ettől az édesburgonyás változattól biztos, hogy megváltozik a véleménye :D

Hozzászólások

Hozzávalók

batátapüré

húsos ragu

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.