r
Nosalty Logó

Káposztás húsgombóc birssel

Pogácsa
Káposztás húsgombóc birssel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

512
Kalória
31.3g
Fehérje
40.1g
Szénhidrát
26.4g
Zsír
480.9g
Víz
186g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
17.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    480.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    862 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    998 micro
Összesen 512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2973.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1442.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    462 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    2585 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2994 micro
Összesen 1532 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olíván megpároljuk. Amikor kihűlt, összekeverjük a darált hússal, hozzáadjuk a tojást, zabpelyhet, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köményt is szórunk a keverékbe.
  2. A fehér káposztát vékony szálasra gyaluljuk, és kevés sót szórunk rá, megkeverjük A birsalmákat megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A petrezselymet apróra vágjuk, összekeverjük a tejföllel, kevés sót is adunk hozzá.
  3. Egy fedeles jénait kiolajozzunk, a káposzta felét beleszórjuk az aljába, erre jön az apróra vágott birs. A húsból gombócokat formálunk, ezt ráhelyezzük a birsekre, beborítjuk a káposzta másik felével. Ráöntjük az almalét, a fedelet ráhelyezve berakjuk a sütőbe.
  4. 200 fokon fél órát sütjük. Kivesszük a sütőből, ráöntjük a petrezselymes tejfölt, visszarakjuk a fedőt, és további fél órát sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Úgy tűnik, idén sok birsalmánk lesz, kezdenek már potyogni a fáról. Találtam két viszonylag már érettebb darabot. Szeretem a birsalmás-húsos ételeket.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek