Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából

Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából
Édes-savanyú csirke Mayathia konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kínai ételek: vannak fenntartások a kétes eredetű csirkével kapcsolatban, ízfokozók. Bár szeretjük őket, azért mégiscsak az a biztos, ha otthon készül el. No és persze finomabb is.:) 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felvágjuk kis kockára, fűszerezzük és sózzuk. 2 teáskanál keményítőt szórunk rá, átforgatjuk benne, és bő olajban kb. 5 percig kicsit elősütjük. Lecsöpögtetjük róla az olajat, és félretesszük.
  2. A zöldségek közül a répát felszeljük vékony csíkokra, és kevés olajon wokban megpirítjuk, majd mehet rá a felkarikázott újhagyma, a csíkokra vágott paprika és a bambuszrügy. Kevés vizet teszünk alá, fedő alatt roppanósra pároljuk.
  3. A húst ezután ráhalmozzuk, majd kicsit összefőzzük.
  4. A szószhoz egy tálba összekeverjük a szójaszószt, xilitet, paradicsompürét, 1 gerezd reszelt fokhagymát, ecetet, 1 teáskanál keményítőt kb. 1 dl vízzel. A zöldséges húsra öntjük és összeforraljuk.
  5. Az ananászt a legvégén adjuk hozzá. Párolt barna rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 648
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayathia

Mióta szakács: 2013.07.22.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

édes-savanyú csirkemell, kínai csirkemell, zöldséges-bambuszos kínai csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhasz.viki.85
Mayathia / juhasz.viki.85 Thu, 2014-02-20 10:01

Kedves Főzősuli! Mi csak a diéta miatt nem használunk cukrot, de természetesen az is tökéletes. Örülök, hogy ízlett a családnak. :) Minden jót! :)

főzősuli
főzősuli Thu, 2014-02-20 09:53

Kedves Mayathia! valamelyik nap elkészítettem a receptedet, xilitem sajnos nem volt, egy kis cukorral helyettesítettem, és tettem egy picit az ananászkonzerv levéből is bele. Nekünk nagyon nagyon ízlett. biztosan el fogom készíteni máskor is. köszi a receptet :)

263
csirkemell filé 70 dkg
kápia paprika 1 közepes db
étkezési keményítő 3 kk
sárgarépa 1 közepes db
bambuszrügy 5 dkg
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 5 dkg
xilit 1 ek
szójaszósz 2 teáskanál
ecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kínai ötfűszer-keverék 1 kávéskanál
ananászkonzerv 10 dkg