Nosalty Logó

Édes-savanyú csirke ahogy Márti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Édes-savanyú csirke ahogy Márti készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    781 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 357 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1171 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3125 micro
  • β-karotin
    8373 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    5429 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 1424 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    364 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 95 Kcal

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 ek szójaszószt és a rizslisztet.
  2. A sárgarépát, uborkát, pórét vékonyra (gyufára) vágjuk, a paprikákat kockára. Az ananászt is kockázzuk.
  3. Egy serpenyőben 2 ek olajon a húst 3-4 percig pirítjuk. Egy másik serpenyőben a maradék olajon a reszelt gyömbért, és az apróra zúzott fokhagymát pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát, uborkát, ananászt. Pirítjuk együtt, de ropogós maradjon!
  4. A mártáshoz a mézet, a ketchupot, ecetet, ananászlét a keményítővel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  5. A zöldségekhez keverjük a húst, és a mártással összeforraljuk.
  6. Párolt rizzsel, sült tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6247
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szeretjük a kínai ételeket, és itt az oldalon már többet is kipróbáltam. Ez  a recept egy nagyon régi újságból való, sokszor elkészítettem, és mindig isteni lett. Persze a hozzávalókon itt-ott lehet változtatni, lehet többet-kevesebbet bele rakni. Azt hiszem a gombát kihagytam, az is mehet bele, bármilyen féle-fajta. Meg káposzta, kínai kel, bambuszrügy...  A puding próbája, az evés!!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.