Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes chilei mártás

Édes chilei mártás
Édes chilei mártás
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom házi ketchup jellegű mártás, ami talál szendvicsekre, húsok mellé, ami mellé épp csak szeretnénk. Aki csípősebben szereti, az tegyen bele 8-10 csípős paprikát, az eredeti recept is úgy van, csak mi nem bírjuk az annyira csípőset, így ez inkább édeskés lett. Recept az Erdélyi Konyha Befőzési praktikák című kiadványából van.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított zellergumót, paprikát, csípős paprikát, paradicsompaprikát és hagymát ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, az ecetet és a paradicsomlevet.
  2. órán keresztül főzzük, amíg teljesen besűrűsödik.
  3. Az utolsó fél órában beletesszük a babérlevelet, a borsot, szegfűszeget, szegfűborsot, amiket kis gézdarabokba kötünk.
  4. Amikor kész van, a fűszeres gézdarabokat kidobjuk, hozzákavarjuk a szalicilt, forrón üvegekbe rakjuk, lekötjük, és száraz dunsztba tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: szósz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

édeskés paradicsomszósz, paprikás mártás, zöldséges szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vporban
vporban Fri, 2018-08-10 21:45

Kimaradt a kevés szerecsendió reszelve a többi fűszer

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-09 10:20

Csak annyi maradt ki belőle, hogy folytonosan kell kavarni, mert ha nem, belekapaszkodik a fazékba, s ki lehet dobni mindenestől.

174
paradicsomlé 10 dl
pritaminpaprika 1 kg
paprika 1 kg
vöröshagyma 50 dkg
zeller 3 db
hegyes erős paprika 2 db
cukor 25 dkg
ecet 2.5 dl
fahéj 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szalicil 1 kávéskanál