r
Nosalty Logó

Dupla sajtban sült paradicsomos csirke

NS
Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

998
Kalória
72.4g
Fehérje
85.4g
Szénhidrát
39g
Zsír
1058.4g
Víz
245.9g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 4982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A fokhagymás spagettihez

Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2603.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    901 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1058.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11116 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.2 g

Zsír

  • Összesen
    195 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13018.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    615 mg
  • Kálcium
    2428 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    720 mg
  • Foszfor
    4503 mg
  • Nátrium
    4692 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    426.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    5292.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1389 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1204 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 4982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    878 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, majd kissé kiverjük, enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A parmezánt a zsemlemorzsával és a fele fűszerkeverékkel összeforgatjuk.
  3. A hússzeleteket először a felvert tojásban, majd a parmezános keverékben megforgatjuk.
  4. Az olajat serpenyőben kissé felhevítjük, majd a zúzott fokhagymát rádobjuk, majd azonnal (nehogy megégjen) rárakjuk a sajtos szeleteket. Oldalanként kb. 4 perc alatt megsütjük.
  5. A készen kapható paradicsomos mártást a fűszerkeverékkel elkeverjük (ha alapból fűszeres, akkor nem kell bele a plusz fűszer), azután kb. a felét-kétharmadát egy tűzálló tálba öntjük.
  6. A csirkemelleket rárakjuk, beborítjuk a maradék mártással.
  7. A reszelt sajttal meghintjük.
  8. Forró sütőben megsütjük.
  9. Fokhagymás spagettivel tálaljuk, amelyhez a tésztát a hagyományos módon enyhén sós-ételízesítős vízben (kevés olajjal) megfőzünk, lecsöpögtetjük. 6 ek olajon kb. 5-6 gerezd fokhagymát megfuttatunk, majd beleforgatjuk a spagettit. Kissé borsozzuk, és egy kevés olaszos fűszerrel ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretjük az olaszos ízeket, fűszereket, de nem szerettem volna megint milánóit vagy lasagne-t készíteni. A receptet a Príma Konyha 2006 júniusi számában találtam "A hónap étele" oldalon. Gyorsan, könnyen elkészítettük Móni barátnőmmel. A legjobb a fokhagymás spagetti és a paradicsomszósz illata, amikor közösen szállnak a levegőben...  Mozzarella helyett egyébként mi trappistát reszeltünk rá, nagyon finom volt. :-)

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek