Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duna hullám Iluska konyhájából

Duna hullám Iluska konyhájából
Duna hullám Iluska konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A meggy sokféleképpen felhasználható, legyen az szörp, befőtt, vagy bármilyen sütemény. Én ezt a fajtát is sokszor sütöm, és aki szereti a krémesebb desszerteket, az bátran neki állhat az elkészítésének, mert dicséretből nem marad hiány, azt garantálom!!

hozzávalók / 4 adag

piskóta

krém

ajánlat

Befőtt meggyből épp olyan jó, mint friss meggyből!!

Szólj hozzá!

elkészítés

piskóta

  1. Az első négy anyagot összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztet. Jól eldolgozzuk.
  2. Végül a 6 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Elfelezzük, és az egyik felébe keverjük a kakaóport. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és a tésztát felváltva telepakoljuk a tepsit kis halmokkal. A fele magozott meggyet beleszórjuk a piskótába.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, rákenjük a krémet. Olvasztott étcsokoládét csurgatunk rá. Kevés ideig hagyhatjuk állni, majd vizezett késsel szeleteljük. Jó étvágyat!!

krém

  1. Megfőzzük a pudingot a 2,5 dl tejjel és cukorral az előírás szerint.
  2. A másik fél adag meggyet pürésítjük vagy turmixoljuk.
  3. Hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz. Ezt kenjük majd a tészta tetejére.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 364
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
701 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

duna hulláma, pudingos sütemény, meggyes sütemény, pudingos-meggyes süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1210
tojássárgája 6 db
cukor 25 dkg
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
szódabikarbóna 1 késhegynyi
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1.5 csomag
tojásfehérje 6 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
puncs pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 2.5 dl
meggy 25 dkg
étcsokoládé 7 dkg