Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kráter sütemény Edit konyhájából

Kráter sütemény Edit konyhájából
Kráter sütemény Edit konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leányom névnapjára sütöttem, mivel ezt a süteményt kérte. Talán 2 éve, hogy sütöttem utoljára, nagy sikere volt akkor is, és most is.

hozzávalók / 6 adag

Pudingokhoz:

Tésztához:

  • 5 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 5 tojás felvert habja

A mázhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingport 4 dl tejjel, 3 ek cukorral felfőzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. Az epres pudingport 4 dl tejjel, 3 ek cukorral felfőzzük, hagyjuk kihűlni.
  3. Öt tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 cs vaníliás cukorral és 1 dl tejjel, olajjal jól összekeverünk. 
  4. Tovább verve hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekeverünk a kakaóval, sütőporral.
  5. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzáadjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és simítjuk.
  7. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot, és sütjük.
  8. Máz: a hozzávalókat összekeverjük, és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25×39 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 178
elküldve: 14
receptkönyvben: 198
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos kakaós szelet, pudingos kráter szelet, vanília és puncs pudingos kakaós sütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2013-06-10 21:07

Nagyon szépen köszönöm.
Ismerősük vagyok már nagyon régóta a Facebookon is.

oj1
oj1 Sun, 2013-06-09 21:53

Szia! Valami gond lehet a recepteddel, mert a pudingnak nem szabad lesüllyedni az aljára, hanem a tetején kell maradnia. Így alakulnak ki a kráterek. Én a rákanalazott pudingba néha gyümölcsöt is dobok, és úgy sütöm. A tetjéről a máz simán elhagyható. Julianna

edit56
VnéEdit / edit56 Mon, 2013-06-10 21:09

Köszönöm a hozzászólásod Julianna.
Majd elkészítem gyümölccsel is.
Finom volt,engem nem zavar,hogy lesüllyedt a puding.
Üdv:Edit.

Alice
Alice Sun, 2013-06-09 15:11

Én egy kicsit mádként készítem. :) A puding lehet egyféle is, de akkor mindenképp 2 csomag kell. Sütőpapírt nem használok, mert a tészta folyékony. Nem próbáltam, de attól tartok, hogy beleragadna a tésztába. Mivel folyik, simítani sem kell. Ami különbség, hogy úgy tudom, és úgy is csinálom, hogy a mázat akkor kenem rá mikor már langyos a tészta.

Annyival lehet még variálni, hogy ha kihagyod a kakaót a tésztából, akkor készítheted csokipudinggal is.

Így a nyári szezonban lehűtve ajánlom fogyasztani, mert a puding isteni benne. :) Jó étvágyat! :)

edit56
VnéEdit / edit56 Sun, 2013-06-09 15:27

Kedves Alice!
A szilikonos sütőpapírba nem ragad bele semmilyen süti sem.
Folyékony massza sem,sem gyúrt tészta sem.
Én,mindig használom a sütéskor a szilikonos sütőpapírt.
Persze,hogy lehet egy ízű pudinggal,már én is sütöttem,de akkor 2 csomag kell.
Mióta a recept megvan nálam,mindig a forró sütire tettem a tejfölös mázt és vissza a sütőbe szárítani.
Köszönöm a hozzászólásod.
További kellemes napot kívánok:Edit.