Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából

Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pontyot nagyon szereti a család, és mivel nem szeretünk a szálkával vesződni, mindig filét veszek, amit beirdalok, és így veszély nélkül ehető. Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, Ő sűrűn készítette vasárnapi ebédnek. Tartalmas, laktató és persze finom halétel.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a lecsós-gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  3. Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, majd puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
  4. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Ha kész leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba borítjuk. Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
  5. A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt összemelegítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 5 348
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ponty lecsós-gombás raguval, sütőben sült lecsós-gombás pontyfilé, tejfölös sült ponty lecsós-gombás raguval, lecsós rakott pontyszeletek, tepsiben sült ponty molnár módra

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

881
ponty 1.5 kg
gomba 50 dkg
paprika 50 dkg
paradicsom 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
füstölt szalonna 5 dkg
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 750 g
főzőtejszín 2 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 0.5 bögre
tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint