r
Nosalty Logó

Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából

Ligeti Károly
Dorozsmai molnárponty Károly konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

886
Kalória
35.4g
Fehérje
64.2g
Szénhidrát
54.6g
Zsír
339.3g
Víz
143.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    1116 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    965 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.9 g

Zsír

  • Összesen
    436.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10478.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    777 mg
  • Foszfor
    6181 mg
  • Nátrium
    1262 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    513.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    2714.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1406 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    415 mg
  • D vitamin:
    8930 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1623 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    2433 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1893 micro
Összesen 7079 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel, 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Közben elkészítjük a lecsós-gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.
  3. Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, majd puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.
  4. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük. Ha kész leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe vagy tűzálló tálba borítjuk. Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.
  5. A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 20 perc alatt összemelegítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x30

A pontyot nagyon szereti a család, és mivel nem szeretünk a szálkával vesződni, mindig filét veszek, amit beirdalok, és így veszély nélkül ehető. Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, Ő sűrűn készítette vasárnapi ebédnek. Tartalmas, laktató és persze finom halétel.

További receptek

Hagyományos rácponty

Ha valami rácosan készül, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találunk majd a tányéron sok-sok hagymát, paradicsomot és paprikát, bizonyos esetekben még tejfölt is. Jelen esetben a fenti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek