Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós szelet ahogy Erzsi készíti

Diós szelet ahogy Erzsi készíti
Diós szelet ahogy Erzsi készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük az egyszerű, diós sütiket is, és most nagyfiúnk ezt a sütit kérte. Régi a recept és finom.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

ajánlat

Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a diós sütit.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztának valókat jól összegyúrjuk, ha esetleg kemény, akkor egy kis tejföllel lazítjuk.
  2. Egy 20x30-as tepsit zsírozunk, lisztezünk, és a tésztát elősütjük.
  3. Az elősütött tésztát megkenjük vastagon lekvárral, ill. dzsemmel.

Töltelék

  1. Közben a töltelék hozzávalóit kikeverjük, a tojásfehérje kivételével.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a diós töltelékhez.
  3. Az elősütött, lekvárral megkent tésztára kenjük a diós masszát, és közepes hőfokon készre sütjük, ami kb. 15-perc.
  4. A megsütött sütit hagyjuk kihűlni.

Tetejére

  1. A kihűlt sütit tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsi

Mióta szakács: 2013.08.16.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós sütikocka, egyszerű diókocka, diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1109
finomliszt 25 dkg
sertészsír 10 dkg
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 2 db
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
lekvár/ dzsem 4 ek
dió 20 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojásfehérje 2 db
fahéj 1 csipet
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 1 ek