r
Nosalty Logó

Diós guba megrészegítve házi vaníliasodóval

Mercedes
Diós guba megrészegítve házi vaníliasodóval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

579
Kalória
16.4g
Fehérje
56.3g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
33.1g
Víz
7.3g
Koleszterin
3.9g
Rost
19.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 2314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 579 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 250 kcal

Elkészítés

  1. A kifliket kb 1,5 centiméterenként felkarikázzuk.
  2. A tejet elkeverjük a 2 ek porcukorral és a mandulalikőrrel.
  3. A kifli felét egy nagyobb tűzálló tálba tesszük, a mandulalikőrös tej felével meglocsolgatjuk, majd a 2 ek porcukorral elkevert darált dió felével megszórjuk, majd erre jön a maradék kifli, dió és tej.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 6 percig sütjük, majd kivesszük, megforgatjuk a kifliket és további 4 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik reggeli ébredésem után így szólt a párom: Kicsikém!!! (azzal a hanglejtéssel, amikor tudom, hogy szeretne valamit): Csinálsz nekem diós gubát? Annyira  ennék... Hát mit mondhattam volna mást, minthogy: persze, készítek Neked:)

További receptek

Túrórudi-szelet

Kedvenc magyar édességünk minden ízét magába kebelezte ez a krémes, édes süteményszelet. Szerencsére nem tartja meg őket magának, hanem a beléje harapókat kápráztatja a friss túró, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...