Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti

Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti
Diós pogácsa ahogy Epercsók készíti
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A skót pogácsának is nevezett angol reggeli és uzsonna pékáru kicsit másított elkészítése.

Az eredetiben, ha jól tudom, még tojás sincs, és íróval készül, de természetesen mással is megpróbálhatjuk /tej, tejszín, joghurt/, ha más nincs otthon. Most egy diós verziót készítettem, mert kiváncsi voltam rá. Nagyon laktató, és önmagában, vajjal megkenve is kitűnő!

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltéshez

ajánlat

Nekünk nagyon ízlett sós változatú töltelékkel is (sajtok, paradicsom, stb.), és lehet nem pogácsaformában is sütni.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Először begyújtjuk a sütőt,  majd külön összekeverjük a nedves hozzávalókat és a száraz hozzávalókat.

  2. Aztán a folyadékot a lisztes kupacra öntjük, és fakanállal összedolgozzuk. A végén, ha ragacsos, még lisztet adunk hozzá.

  3. Kiborítjuk a tálból, és ügyesen összedolgozzuk.

  4. Beleszórjuk a diót, mazsolát, stb.

  5. Sütőpapíron pogácsákat szaggatunk, méretüktől függően 10-15 percig pirosra sütjük előmelegített sütőben! Kb. 8-10 darab lesz.

  6. Ha kisült, kettévágjuk, és ízléstől függően tejszínhabbal, lekvárral, esetleg sajtokkal is megtölthetjük!


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 017
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Epercsók

Mióta szakács: 2010.10.18.
94 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

scone, diós kenyér, diós pogácsa, diós scone

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1088
finomliszt 35 dkg
író 2.5 dl
tojás 1 db
vaj 5 dkg
1 kk
barna cukor 2 ek
dióolaj 2 ek
dió 2 marék
fahéj 1 kk
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 1 tk
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
szilvalekvár 5 ek
habtejszín 100 ml
sajt 10 dkg