Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösáfonyás scones

Vörösáfonyás scones
Vörösáfonyás scones
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A scones egy angol, általában cukormázzal csurgatott teasüti, legnagyobb hagyománya Devonban és Cornwallban van. Cream tea - egy kifejezés a délutáni teázásra, ha ilyet rendelünk egy angol teaházban, akkor biztosan ékezik egy-két scones, lekvár és tejszínhab a tea mellé.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis kockákra vágott hideg vajat/margarint gyors mozdulatokkal morzsoljuk el a liszttel, a cukorral, a sóval és a sütőporral. Öntsünk hozzá 2 dl tejszínt, majd az egészet gyúrjuk össze az áfonyával együtt. Tegyük hűtőbe 15 percre.
  2. Lisztezett felületen nyújtsuk téglalap alakúra (kb. 35x15 cm), középen hosszában vágjuk ketté, majd a két csíkot osszuk szabályos négyszögekre, a négyszögeket pedig felezzük el.
  3. A kis háromszögeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük meg a maradék tejszínnel.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, majd hűtsük langyosra.
  5. A mázhoz keverjük össze a porcukrot és a citromlevet egy kis lábosban, majd alacsony lángon 2 percig főzzük, míg teljesen homogén lesz. A mázzal csorgassuk meg a kihűlt háromszögeket, és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 608
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
vaj 8.5 dkg
finomliszt 25 dkg
cukor 2 ek
1 csipet
sütőpor 1 csomag
habtejszín 250 ml
aszalt áfonya 10 dkg
porcukor 7 dkg
citromlé 5 ek