Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angol édes pogácsa

Angol édes pogácsa
Angol édes pogácsa
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az angol öt órai tea szinte elmaradhatatlan sütije, de reggelire is tökéletes. Az angolul scone-nak hívott, többnyire édes vagy akár sósan is elkészíthető pogácsa/kalácska nagyon népszerű az angolszász országokban. Hagyományosan málnalekvárral és clotted cream-mel tálalják. Készítik még mazsolával, datolyával, édes sajtokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár csokoládéval is ízesítve. Az eredeti recept self-raising lisztet ír, ami simaliszt gyárilag összekeverve szódabikarbónával. Ha ilyen liszthez jutunk, elég 1 tk sütőport adni a tésztához. A receptet a BBC Good Food oldalán találtam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Ha szeretnéd lefagyasztani a kész pogácsát, azt is megteheted, csak teljesen hűtsd ki előtte. Amikor újra felolvasztod, egy pár percre tedd kb. 160 fokra melegített sütőbe, hogy újra friss legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük a lisztet, a sót és a sütőport egy tálba, és keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk jól el a liszttel, majd tegyük hozzá a kristálycukrot, és keverjük el benne.
  4. Melegítsük meg a tejet a mikróban kb. 30-40 másodpercig, amíg még meleg, de nem forró lesz.
  5. Tegyük hozzá a citrom levét és a vanília kivonatot, majd tegyük félre.
  6. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha nincs otthon, jó ha kivajazzuk a tepsit.
  7. Öntsük a tejet a liszthez, és keverjük össze. A tészta amit kapunk, rendkívül puha lesz, nem kell megijedni tőle. Alaposan lisztezzük meg a munkalapot, amire öntsük ki, és ujjainkkal/tenyerünkkel óvatosan lapogassuk kb. olyan vastagra, mint az ujjpercünk. Ne használjunk sodrófát, mert kinyomjuk belőle a levegőt! A tészta tetejét is lisztezzük meg kissé.
  8. Egy közepesen nagy pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat belőle, és tegyük a tepsire.
  9. A felvert tojással kenjük le a tetejét, és süssük 10-15 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  10. Langyosan vagy hidegen fogyasztható, málnalekvárral és tejszínhabbal isteni finom.:)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 079
elküldve: 8
receptkönyvben: 149
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

scone, édes scone, angol édes teasütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
finomliszt 35 dkg
0.25 teáskanál
sütőpor 1.5 teáskanál
vaj 9 dkg
cukor 3 ek
tej 175 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
tojás 1 db
habtejszín 1 dl
málnalekvár 10 dkg