r
Nosalty Logó

Angol édes pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angol édes pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2776 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 301 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.7 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    955 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2776 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Tegyük a lisztet, a sót és a sütőport egy tálba, és keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk jól el a liszttel, majd tegyük hozzá a kristálycukrot, és keverjük el benne.
  4. Melegítsük meg a tejet a mikróban kb. 30-40 másodpercig, amíg még meleg, de nem forró lesz.
  5. Tegyük hozzá a citrom levét és a vanília kivonatot, majd tegyük félre.
  6. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha nincs otthon, jó ha kivajazzuk a tepsit.
  7. Öntsük a tejet a liszthez, és keverjük össze. A tészta amit kapunk, rendkívül puha lesz, nem kell megijedni tőle. Alaposan lisztezzük meg a munkalapot, amire öntsük ki, és ujjainkkal/tenyerünkkel óvatosan lapogassuk kb. olyan vastagra, mint azujjpercünk. Ne használjunk sodrófát, mert kinyomjuk belőle a levegőt!A tészta tetejét is lisztezzük meg kissé.
  8. Egy közepesen nagy pogácsaszaggatóval szaggassunk pogácsákat belőle, és tegyük a tepsire.
  9. A felvert tojással kenjük le a tetejét, és süssük 10-15 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  10. Langyosan vagy hidegen fogyasztható, málnalekvárral és tejszínhabbal isteni finom.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 13094
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

Ha szeretnéd lefagyasztani a kész pogácsát, azt is megteheted, csak teljesen hűtsd ki előtte. Amikor újra felolvasztod, egy pár percre tedd kb. 160 fokra melegített sütőbe, hogy újra friss legyen.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az angol öt órai tea szinte elmaradhatatlan sütije, de reggelire is tökéletes. Az angolul scone-nak hívott, többnyire édes vagy akár sósan is elkészíthető pogácsa/kalácska nagyon népszerű az angolszász országokban. Hagyományosan málnalekvárral és clotted cream-mel tálalják. Készítik még mazsolával, datolyával, édes sajtokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy akár csokoládéval is ízesítve. Az eredeti recept self-raising lisztet ír, ami simaliszt gyárilag összekeverve szódabikarbónával. Ha ilyen liszthez jutunk, elég 1 tk sütőport adni a tésztához. A receptet a BBC Good Food oldalán találtam.

Hozzávalók

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek