r
Nosalty Logó

Diós-meggyes torta

Szekeres Lajosné Klári
Diós-meggyes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

481
Kalória
8.7g
Fehérje
54.7g
Szénhidrát
25.4g
Zsír
67.1g
Víz
190.5g
Koleszterin
911.9mg
Élelmi rost
32.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 222 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 481 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    203.3 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1524 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2925.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    437.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 3834 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a csipet sóval, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig felverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, belekeverjük a darált diót .
  2. A felvert tojásfehérje negyedét kivesszük és fellazítjuk a tésztát. A maradék habot apránként beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal a piskótamasszába, hogy ne törjön össze. A kimagozott meggyet a tetejére tesszük.
  3. Egy 24 cm-es tortaformát kikenjük olajjal és kibéleljük az alját sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát. 180 C fokon légkeveréses sütőbe toljuk 25 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Amíg hűl a diós piskóta, addig elkészítjük kémet. A pudingport kikeverjük fél deci dl hideg tejjel, a 2 dl tejet a cukorral ferrorraljuk, majd a kikevert pudingra öntjük. Visszatesszük a tűzre állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik.
  2. Majd levesszük a tűzről és befedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön be. A tejszínt felverjük kemény habbá. Ha a puding langyosra hűlt, akkor a tejszín felével fellazítjuk a vaníliás pudingot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...