Csupa dió torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
19g dió123 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
28g tojás35 kcal
-
44g cukor169 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
125g tej70 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
7 kcal
-
25g dió164 kcal
Díszítés
Összesen
1299
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
220g tojás277 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
200g dió1308 kcal
Díszítés
Összesen
10379
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
9.5g tojás12 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
6.4g tojás8 kcal
-
10.1g cukor39 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
28.9g tej16 kcal
-
5.8g vaj41 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.8g dió38 kcal
Díszítés
Összesen
298
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 69.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.1 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
1299
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210 g
Zsír
-
Összesen 558.2 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 253 g
-
Koleszterin 2230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10786.7 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 315 mg
-
Kálcium 2901 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 945 mg
-
Foszfor 4358 mg
-
Nátrium 2183 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1185.1 g
-
Cukor 820 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 501.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2147 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 827 micro
-
Kolin: 1697 mg
-
Retinol - A vitamin: 2116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2552 micro
Összesen
10379
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
298
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk jó kemény habot.
- A tojások sárgáját, a cukorral amennyire csak tudjuk habosra kavarjuk, közben hozzádolgozzuk a vizet is, majd apránként beleforgatjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet. Ha kész vagyunk, a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
- Egy sütőformát vajazzunk ki, majd kilisztezzük, beleöntjük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két egyenlő részre vágjuk. Bebugyoláljuk konyharuhába, hogy ki ne száradjon, és jöhet a krém.
Krém
- A krémhez a 4 tojást, 20 dkg cukrot, valamint a lisztet csomómentesre keverjük, majd nagyon lassú tűzön, sűrű krémet főzünk belőle. Csak addig főzzük amíg egy párat buggyan. Ha kész vagyunk, tegyük félre, és egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
- A vajat kicsit meglangyosítjuk (ne legyen folyós, csak hogy könnyebben dolgozzunk vele), majd a maradék 15 dkg cukorral, valamint a bourbone vaníliás cukorral habosra keverjük. A diót ledaráljuk. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzákeverjük a vajas krémet, valamint a darált diót.
- A díszítésnek szánt diót összetörjük, durvára daráljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, vagy akár mézet, és aranybarnára pirítjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna szedjük szét, nehogy összegyógyuljanak, mert aztán törögethetjük.
- A tortalapot megszórjuk a pirított diónkkal, majd megkenjük a krémünk 2/3-val, elegyengetjük (ide is szórhatunk a pirított diónkból), majd rátesszük a felső lapot. A torta külsejét a maradék krémmel befedjük.
Díszítés
- A befedett tortánkat tetszés szerint díszíthetjük a maradék pirított dióval.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5377
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Anyukám nagy dió imádó, így a születésnapjára dió tortát szerettem volna csinálni. Ebből az alkalomból készült évekkel ezelőtt ez a torta, az eredeti, kiválasztott receptet már sehol sem találtam/találom, így azóta úgy készül, ahogy emlékszem rá. :D