r
Nosalty Logó

Csupa dió torta

NS
Csupa dió torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

1299
Kalória
26.2g
Fehérje
148.1g
Szénhidrát
69.8g
Zsír
62.7g
Víz
278.8g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
102.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 10379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1348.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    148.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 1299 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    558.2 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    253 g
  • Koleszterin
    2230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10786.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    2901 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    4358 mg
  • Nátrium
    2183 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1185.1 g
  • Cukor
    820 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    827 micro
  • Kolin:
    1697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 10379 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 298 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A piskótához a tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből egy csipet sóval verjünk jó kemény habot.
  2. A tojások sárgáját, a cukorral amennyire csak tudjuk habosra kavarjuk, közben hozzádolgozzuk a vizet is, majd apránként beleforgatjuk a sütőporral és a darált dióval elkevert lisztet. Ha kész vagyunk, a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
  3. Egy sütőformát vajazzunk ki, majd kilisztezzük, beleöntjük a tésztamasszát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, két egyenlő részre vágjuk. Bebugyoláljuk konyharuhába, hogy ki ne száradjon, és jöhet a krém.

Krém

  1. A krémhez a 4 tojást, 20 dkg cukrot, valamint a lisztet csomómentesre keverjük, majd nagyon lassú tűzön, sűrű krémet főzünk belőle. Csak addig főzzük amíg egy párat buggyan. Ha kész vagyunk, tegyük félre, és egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
  2. A vajat kicsit meglangyosítjuk (ne legyen folyós, csak hogy könnyebben dolgozzunk vele), majd a maradék 15 dkg cukorral, valamint a bourbone vaníliás cukorral habosra keverjük. A diót ledaráljuk. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzákeverjük a vajas krémet, valamint a darált diót.
  3. A díszítésnek szánt diót összetörjük, durvára daráljuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk, rászórjuk a cukrot, vagy akár mézet, és aranybarnára pirítjuk. Mielőtt teljesen megszilárdulna szedjük szét, nehogy összegyógyuljanak, mert aztán törögethetjük.
  4. A tortalapot megszórjuk a pirított diónkkal, majd megkenjük a krémünk 2/3-val, elegyengetjük (ide is szórhatunk a pirított diónkból), majd rátesszük a felső lapot. A torta külsejét a maradék krémmel befedjük.

Díszítés

  1. A befedett tortánkat tetszés szerint díszíthetjük a maradék pirított dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Anyukám nagy dió imádó, így a születésnapjára dió tortát szerettem volna csinálni. Ebből az alkalomból készült évekkel ezelőtt ez a torta, az eredeti, kiválasztott receptet már sehol sem találtam/találom, így azóta úgy készül, ahogy emlékszem rá. :D

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek