Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gazdag diótorta

Gazdag diótorta
Gazdag diótorta
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (79)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta már korábban felkerült a tortás blogomra.

hozzávalók / 6 adag

A tortalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk. (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
  2. Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  3. Rácson hűtjük ki.
  4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
  5. Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
  6. A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
  7. A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
  8. Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 127 287
elküldve: 57
receptkönyvben: 1 570
elkészítve: 36/56
Facebookon megjelent: -

szakács

mariam

Mióta szakács: 2008.05.20.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diótorta, nagyon diós torta

Hozzászólások (79)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bevuk
bevuk / bevuk Sat, 2015-01-24 11:49

Szia! Remélem gépközelben vagy és tudsz segíteni... Kész vannak a lapok /bár elég vékonyak lettek, én mindig kettőben sütöm/ de a krém... Kihűlt a főzött diós krém, de ez teljesen folyékony. Biztos, hogy a margarin nem fogja meg. Mitévő legyek? Nem értem... Évente több tíz tortát sütök, de ez most kifog rajtam. :(

mariam
mariam / mariam Sun, 2015-01-25 21:07

Szia!
Bocs, de egész nap nem voltam gépnél, remélem, valahogy megoldódott a probléma!
Sajnos, nem tudom, miért lett a krémed annyira folyékony, mert be kellene, hogy sűrűsödjön.
Üdv!

titti9001
titti9001 Sun, 2013-11-10 13:53

Szia! elkeszitettem ma a tortat nagymamam szulinapjara.. hatalmas sikerem volt vele es valoban nagyon finom. koszi a receptet.
kriszta

Vipike
Vipike Sun, 2013-11-03 12:14

Ezt én is elfogom készíteni :-) Imádjuk a diós sütiket ! Csak dupla krémet kell készítenem hogy maradjon elég a tortához :-)

Moncsu
Moncsu Sat, 2013-11-02 20:19

Szia!
A kérdésem csak annyi lenne, hogy a képen úgy látom, hogy a tésztája kakaós.....ha így szeretném elkészíteni, akkor mennyi kakaóport tegyek bele? Persze gondolom, akkor viszont annyival kevesebb dió kell hozzá.
Válaszod előre is köszönöm! :)

mariam
mariam / mariam Wed, 2013-11-06 11:46

Szia! Erának igaza van, nincs benne kakaó, a fotón sötétebbnek látszik.
üdv!

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-11-03 14:49

Szia! Bocs, hogy beleszólok, de sztem nincs benne kakaó! Ha megsül az olyan tészta, amelyikben kizárólag csak dió van és nincs liszt, annak ilyen a színe. Üdv: Era

anyuka50
anyuka50 Thu, 2012-04-12 13:53

Kedves Marica!

Már többször megsütöttem a diótortádat, mindig nagy sikere volt! :)
Mivel legtöbbször szállítanom kellett, nem kentem rá a habot, hanem a tetejére és az oldalára is a krémből kentem. A habbal csak közvetlenül az ünnepi alkalomkor díszítettem.

Kösz a receptet!
Mariann

mariam
mariam / mariam Thu, 2012-04-12 20:27

Kedves Mariann! Nagyon örülök, hogy tetszik a torta, és sikered van vele!:-)
Üdvözlettel: Marica

kepiten
kepiten Sun, 2012-03-18 18:40

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett a torta! :)

Boboj
Boboj / Boboj Sun, 2012-02-26 08:53

Megsütöttem a fiam szülinapjára. Most aztán süthetem minden hétvégén amíg rá nem unnak :):):)
Nagyon finom, köszönöm a szuper receptet! :)

leves
leves Sun, 2012-01-08 21:43

Neharagudj a kérdésért,de azt szeretném tudni,hogy amikor a lisztes diót bele szórod a meleg tejbe nem csomósodik e össze? Amúgy mentettem megfogom csinálni,mert nagyon jól néz ki,és gondolom finom is.
Üdv:))

mariam
mariam / mariam Mon, 2012-01-09 14:21

Szia!
Nem csomósodott össze, de ha tartsz ettől, akkor előzőleg keverd el egy kevés hideg tejjel a lisztes diót, és utána add hozzá fokozatosan a meleg tejet.

ave83
Vike / ave83 Sun, 2012-01-08 17:35

Ezt én is kifogom próbálni! Nagyon jól néz ki a fotón, és a leírtak alapján finom is lehet!

mariam
mariam / mariam Fri, 2011-12-02 22:58

"A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót."

"Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült."
Most komolyan, a kérdés vicc? :-) Ez előző pár sor is erről szól egyébként.....

páró gyuláné
páró gyuláné Fri, 2011-12-02 16:47

Ezt biztosan megsütöm karácsonyra,imádom a dióst minden féle formában!köszi a receptet!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Sat, 2011-11-19 18:21

Szia Mariam!
Ma elkészítettem a tortát és nagyon finom lett.
Köszönöm a receptet!Üdv,Olgi

beniki
beniki Mon, 2011-01-31 00:07

Nagyon-nagyon finom ez a torta! Könnyű és selymes:-))

mome
mome Thu, 2011-01-06 17:18

Megcsináltam Anyukám szülinapjára.
Bár a készítésével voltak gondjaim, de eddig egy torta sem sikerült ahogy szerettem volna, szóval nem biztos, hogy a recepttel van a gond. :) Az én tortám, egy kissé lesült- pedig teflon formám van, és rövidebb ideig sütöttem, na nem baj, levakargattam róla a nem kívánt részeket. Lapos is lett, kb. 4 cm, így nehezen de félbevágtam, de mikor leemeltem a tetejét, akkor szétszakadt. :( Nem estem kétségbe, szerencsére a krémmel összedolgoztam, így nem látszott semmi. :)
A lényeg, köszi a receptet! Finom lett, mindenkinek ízlett, gyorsan elfogyott! :)

mariam
mariam / mariam Thu, 2011-01-06 18:16

Szia Mome!
A hőfok és a sütési idő általában viszonylagos, a vastagsága nálam is hasonló volt.
Örülök azért, hogy ízlett!
Isten éltesse sokáig édesanyádat! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-19 19:28

ez tuti NO SALTY IMÁDLAK

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-19 19:25

ez a süti tuti és az egész oldal nagyon jó!

otim
otim Sat, 2010-11-20 20:23

 Szia:)..ez olyan jol néz ki, meg is sütöm párom szülinapjára..persze ha sikerül...életemben nem sütöttem még tortát...de ezt ki kell probálnom:)..külföldön élö magyarként Kincs ez az oldal..köszönöm neked...nektek:)..üdv.otimka

mariam
mariam / mariam Sat, 2010-11-20 20:56

Szerintem sikerülni fog Otimka! Sok sikert, és boldog szülinapot a férjednek!:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 12:53

én még ilyen rossz receptel sosem találkoztam.Akrém a leírtak szerint borzasztó

mariam
mariam / mariam Tue, 2010-11-09 21:32

Csak csodálni tudlak, hogy ezen kívül csak nagyszerű receptekkel találkoztál, Te mázlista!
Nem zavar, hogy azért jó néhányunknak sikerült, és meg voltunk vele elégedve?!
Lehet, hogy a Te "készülékedben" van a hiba, ez is eszedbe juthatott volna....
Bocs, recepttel két té...., a krém külön írandó, első osztályos anyag..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-07 21:14

Üdv.

Érdeklődnék, hogyan lehet úgy megcsinálni a habot a tetejére,hogy az olyan jó masszív legyen a torta tetején és ne essen össze? az oké, hogy veszek 2dl habtejszínt, de.... megkérhetnélek arra, hogy leírnád azt, hogy te hogyan csinálod egész pontosan? mert nekem nem igazán jött eddig össze. köszönöm szépen! üdv. Viktória

mariam
mariam / mariam Mon, 2010-11-08 20:52

Szia Viki!
Adhatsz a tejszínhez 1 csomag habfixálót, vagy ha növényi habot használsz (Hulala), annak eleve jó a tartása.
A valódi tejszín legyen legalább 30 %-os zsírtartalmú, jól lehűtött, érdemes a keverőtálat és a mixer szárait is behűteni a siker érdekében. Először kis fordulattal kell dolgozni a géppel, és amikor már felverődött a hab, akkor kell gyorsabbra állítani, és hozzáadni a habfixálót, majd keményre verni vele a habot. Vigyázni kell azért arra is, nehogy túlverjed, mert vaj lehet belőle.
A növényi hab nem ennyire érzékeny, kissé édes is, jól felverődik, tartja az állagát, de ha be akarod magad biztosítani, ahhoz is lehet habfixálót adni.
Sok sikert kívánok!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-12 16:45

Kedves Mariam!
Gyerekkoromat szeretném "idézni" ezzel a tortával. Nagymamám sütött néha diótortát, de az a recept nincs meg. Még mindig emlékszem az ízére... A Te képedet meglátva a tortáról megörültem, mert valahogy az is ilyesmi volt. Most én szeretném meglepni vele 3 gyerkőcömet és a férjemet.
A díszítéshez a habtejszín nem kap pici cukrot? Csak "natúrban" felvered és rákened? A képen látható elkészítéshez-díszítéshez elég a 2dl tejszín? Előre is köszönöm a segítséget!
Szép napot!
Kriszta

mariam
mariam / mariam Tue, 2010-10-12 18:24

Szia Kriszta! :-)
A tejszínbe nyugodtan tehetsz cukrot ízlés szerint.
Én Hulalát (növényi hab) használok tejcukor érzékenység miatt, az egy kicsit édes.
Elég a 2 dl tejszín felvert habja ennyi díszítéshez.
sok sikert kívánok! :-)
Üdv: Marica

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-14 20:04

Kedves Marica!
Köszönöm a receptet, a segítséget és a jókívánságot!
Terveim szerint a hétvégén el is készítem! :-)
Üdvözlettel: Kriszta

m.m.
m.m. Mon, 2010-09-27 11:28

szia,

megcsináltam, finom lett :-) nem volt vele semmi gond :-) köszönöm a receptet!!!
m.m.

plgri
plgri Tue, 2010-09-07 16:05

Kedves Marica!

Pénteken készítettem el férjemnek a diótortádat :) Nagy sikere volt!!! Amit az is bizonyított, hogy a kisfiam is többször kért belőle! Ő eddig még egy tortát sem evett meg :)

puszi
ildikó

mariam
mariam / mariam Sat, 2010-09-11 17:28

Szia Ildikó!
Nagyon örülök, hogy mindenkinek elnyerte a tetszését, főleg annak, hogy a kisfiadnak ennyire ízlett!
További sikeres sütögetést kívánok! Marica

cingu3
cingu3 Sun, 2010-09-05 13:21

Sziasztok
Én is megcsináltam.. és mindenkinek nagyon ízlett...és nem mellesleg jól is nézett ki :)
Köszönöm a receptet
Üdv:: Cingu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-02 09:25

Kedves Mariam!

A krémhez a 10 dkg margarin helyett használhatok vajat is?

Köszi!
Barbara

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-03 13:01

Oksa, köszi! Majd jelentkezem, hogy milyen lett (életem első tortája) :)
Barbara

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-23 06:23

Köszönöm a gyors válaszokat és a segítő szándékot. Akkor nekifogunk megint...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-24 09:32

Hááát, a második sok szempontból jobb lett az előzőnél. Teljesen torta színe és íze lett. A magasságával voltak problémák. Azt hiszem mások az ilyet megkenik lekvárral, feltekerik és jó étvágyat kívánnak a palacsintához. Nem tudom mitől esett össze egy ideig kitöltötte az egész tortaformát, de most már nem is számít. Menteni a menthetőt, kb. 3 cm vastag krémet tettem a tésza közé. Így messziről kísértetiesen hasonlított egy diótortára. aztán felvágás után jó hangolatban bekanalaztuk. (az íze teljesen rendben volt)
A konzekvenciát levontam: a gesztust nagyra értékelték, de ha nem kedveskedni akarok valakinek legközelebb hanem tortát adni, akkor a google-be nem azt ütöm hogy "diótorta" hanem azt hogy "cukrászda".
Mégegyszer köszöm mindenki segítségét, további jó sütés-főzést!

1021
tojás 5 db
dió 25 dkg
cukor 15 dkg
1 csipet
sütőpor 1 kk
dió 20 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2.5 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 10 dkg
habtejszín 2 dl
dió 5 dkg