r
Nosalty Logó

Kakaós-diós torta szilvával

Harmathy Ildikó
Kakaós-diós torta szilvával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

1000
Kalória
15.3g
Fehérje
71.4g
Szénhidrát
71.7g
Zsír
236.8g
Víz
316.2g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
52.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 1000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 7984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    573.9 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8557.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4014 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 7984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A rumos aszaltszilva készítése:
  2. Először a szilvát készítjük: kimagozzuk a gyümölcsöt, a félszilvákat hússal felfelé peremes tepsibe sorakoztatjuk.
  3. Ha nem elég érett a szilva, kevés cukrot teszünk a mag helyére.
  4. Langyos sütőben, lassan kiszárítjuk. (Nem igazi aszalt szilvát készítünk, inkább jó lassan megsütjük a gyümölcsöt.)
  5. Amikor összefonnyadt, kivesszük a sütőből, ráöntjük a rumot, alufóliával fedjük, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. Amikor kihűlt, leszűrjük.
  7. A tészta készítése:
  8. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
  9. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
  10. Kanalanként a darált diót, majd a lisztet.
  11. Végül a sütőport.
  12. Előmelegített sütőben, takarékon sütjük.
  13. Kihűlve kettészeljük és mindkét tésztát belocsoljuk a rumos aszaltszilva leszűrt levével.
  14. Az egyik lapra ráfektetjük a félszilvákat.
  15. Krémmel kenjük.
  16. Ráfektetjük a másik lapot, deszkát teszünk rá, jól lenyomjuk.
  17. Ráhelyezzük a másik lapot.
  18. Krémmel bevonjuk.
  19. Legalább 2 órán át hűtjük.
  20. A tejszínhabbal és az öntettel tálaljuk.
  21. A krém készítése:
  22. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
  23. Hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük.
  24. A tejszínhab készítése:
  25. Kemény habbá verjük a tejszínt.
  26. Hozzáadjuk a dzsemet.
  27. Majd a rumtopf levéből 6 evőkanálnyit.
  28. Az öntet készítése:
  29. A szilvadzsemet a rumtopf levével jól elkeverjük.
  30. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 120 p

Vilmosomat szülinapjára ezúttal valami különlegességgel akartam meglepni.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...