r
Nosalty Logó

Dim sum

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Dim sum
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 339 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 2035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 147 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 339 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5653.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    4186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    760.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    278 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 2035 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 147 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük villával, majd fokozatosan elkezdjük hozzáönteni a vizet, ha már majdnem összeállt, de még kicsit morzsás, elkezdjük kézzel dagasztani, homogén tésztává gyúrjuk, majd kb. 1 óra alatt letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. A gombócokhoz a tésztát 16 részre szedjük (így 16 db 4 cm átmérőjű gömböt kapunk), lisztezett munkafelületen kinyújtjuk őket kb. 3 mm vastagra, ráhalmozzuk a tölteléket (1 gombócba kb. 3 teáskanálnyi jut, de úgy is lehet számolni, hogy 16 részre osztja az ember), fölhajtjuk a széleit, és egymáshoz tapasztjuk.
  3. A dim sumokat sütőpapírral bélelt bambusz párolóba tesszük, majd vizet forralunk egy serpenyőben, beleállítjuk a párolót, és kb. 15 perc alatt megpároljuk őket.

a töltelékhez

  1. Közben el lehet készíteni a tölteléket és a szószt. Mogyoróolajon viszonylag magas lángon elkezdjük sütni a gombát, káposztát, gyömbért és hagymákat, majd amikor már majdnem kész vannak, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a szezámolajat, sózzuk, és még egy fél percig pirítjuk. Ha megvan, lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük a korianderrel. A szósz hozzávalóit összekeverjük.

a szószhoz

  1. A szószt külön kistányérban adjuk mellé.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 50131
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc távol-keleti fogásom, először a Momotaroban találkoztam vele, majd különböző országok kínai negyedeiben. Eredetileg egy kantoni fogásról van szó, ám ma már a világon mindenhol elterjedt, és számtalan formában készítik. A tésztája is rengetegféle lehet, a vékony wontontól kezdve a kelt verzióig. A töltelékek variálásának pedig tényleg semmi nem szab határt, és szerintem talán ez a fajta étel adja a legjobb lehetőséget elkezdeni kísérletezni a fúziós fogásokkal, remekül el tudom képzelni akár magyaros dolgokkal (gombapörkölttel például) töltve és mellé pörkölt szaftos tejföllel tálalva. Nálam egy klasszikusabb verzió, gombás káposztás készült. Nagyon ajánlom mindenkinek, mivel nem egy nagy ördöngösség megcsinálni, mégis komoly sikereket lehet vele aratni.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek