Nosalty Logó

Dim sum

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Dim sum
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 36 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 215 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Összesen 29 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    787.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 36 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4725.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    4171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    276 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2401 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 215 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 29 Kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Elkészítés

a tésztához

  1. A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük villával, majd fokozatosan elkezdjük hozzáönteni a vizet, ha már majdnem összeállt, de még kicsit morzsás, elkezdjük kézzel dagasztani, homogén tésztává gyúrjuk, majd kb. 1 óra alatt letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Közben el lehet készíteni a tölteléket és a szószt. Mogyoróolajon viszonylag magas lángon elkezdjük sütni a gombát, káposztát, gyömbért és hagymákat, majd amikor már majdnem kész vannak, hozzáadjuk a fűszerkeveréket és a szezámolajat, sózzuk, és még egy fél percig pirítjuk. Ha megvan, lehúzzuk a tűzről, és összekeverjük a korianderrel. A szósz hozzávalóit összekeverjük.
  3. A gombócokhoz a tésztát 16 részre szedjük (így 16 db 4 cm átmérőjű gömböt kapunk), lisztezett munkafelületen kinyújtjuk őket kb. 3 mm vastagra, ráhalmozzuk a tölteléket (1 gombócba kb. 3 teáskanálnyi jut, de úgy is lehet számolni, hogy 16 részre osztja az ember), fölhajtjuk a széleit, és egymáshoz tapasztjuk.
  4. A dim sumokat sütőpapírral bélelt bambusz párolóba tesszük, majd vizet forralunk egy serpenyőben, beleállítjuk a párolót, és kb. 15 perc alatt megpároljuk őket.
  5. A szószt külön kistányérban adjuk mellé.
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 31773
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 11.

Receptkategóriák

Ez az egyik kedvenc távol-keleti fogásom, először a Momotaroban találkoztam vele, majd különböző országok kínai negyedeiben. Eredetileg egy kantoni fogásról van szó, ám ma már a világon mindenhol elterjedt, és számtalan formában készítik. A tésztája is rengetegféle lehet, a vékony wontontól kezdve a kelt verzióig. A töltelékek variálásának pedig tényleg semmi nem szab határt, és szerintem talán ez a fajta étel adja a legjobb lehetőséget elkezdeni kísérletezni a fúziós fogásokkal, remekül el tudom képzelni akár magyaros dolgokkal (gombapörkölttel például) töltve és mellé pörkölt szaftos tejföllel tálalva. Nálam egy klasszikusabb verzió, gombás káposztás készült. Nagyon ajánlom mindenkinek, mivel nem egy nagy ördöngösség megcsinálni, mégis komoly sikereket lehet vele aratni.

Hozzászólások

Torma

Nagyon jó kis recept; különösen tetszik a gomba- káposzta variáció !!!Mentettem, köszönöm, Torma :)

Törölt felhasználó

Én köszönöm! :)

kecske43

Mikor kell sütni? A receptnél 10 perc van megadva. Köszönöm a választ

Törölt felhasználó

Kedves kecske43! Mivel nagyon függ a t?zhelyedt?l, pontos id?t nem tudok mondani, de 10 percnél mindenképpen kevesebb kicsit. Attól is függ, hogy te mennyire szereted nyersen hagyni a zöldségeket. Érdemes kóstolgatni menet közben, és akkor tuti úgy sikerül, ahogy neked a legjobban ízlik!

Törölt felhasználó

Szia, az ötlet jó... annyit szeretnék jelezni, hogy a tésztában nincsen éleszt?, cukor... f?leg felesleges, ha g?z felett párolod. Rendszeresen csinálok booz vagy huusor-t, mert anyai ágon keletr?l származom (igaz nem kínai), de nem is ? t?lük származik ez az étel. Csak átvették a konyhájukba. Én is csinálok zöldséges változatokat. Végre valaki aki f?szerezi a szója szószt (coo) és nem csak úgy natúran adja hozzá! A cukrot inkább abba ajánlom kipróbálni. A tészta "össze csípésének" van egy technikája, ideálisan lennie kell egy pici luknak fent. Így a párolás során egy szaftos lé lesz az gombócban, ami nagyon finom.

firstlady

H?, de örültem volna, ha nem csak azt írod, hogy mi nincs a tésztában, hanem le is írod a saját receptedet! Én dumpling-rajongó vagyok (az is ez a család), de nem tudom, hogy készüla tésztája. Az biztos, hogy nem éleszt?s. Vékony, könny? tésztabatyu, a tetején az említett lukkal. :-) A sertéshúsos-káposztás a kedvencem, képes vagyok naponta enni, ha tehetem. Sajnos itthon nem jutok hozzá, vagy ha igen, "egzotikus kaja" lévén,indokolatlanul drágán. Még egy bambuszpárolót is beszereztem. Gyengéd pillantásokat vetek rá id?nként. :D

Hozzávalók

a tésztához

a töltelékhez

a szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek