Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló

Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
Spenóttal-kecskesajttal töltött óriáskagyló
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tésztákat, nincs mese. Ezt a receptet még Németországból hoztam magammal, sokszor csinálok ételeket óriáskagylóval, különböző varációkban. Ennek például nagyon nagy sikere van, mert a spenót-paradicsom-sajt ízkombináció fenségessé teszi ezt az egyszerű ételt, és hiába kissé macerás a töltögetés, mégis gyorsan megy, és élvezetes. Aki ínyenc, tálaláskor még parmezánt is reszelhet rá. Remélem, más is megszereti majd ezt a finomságot.

 

Én most találtam először hazai óriáskagylót, így végre nem kell multiláncokhoz futkosnom, hanem a helyi piacon is beszerezhető már minden.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amikor friss spenót van a piacon, mindig vegyetek belőle, és fagyasszátok le, mert nincs is jobb elővenni a "hibernációból", amikor felbukkan egy jó kis recept, mint pl. EZ, és kényelmesen, elegánsan rittyentetek egy remek ebédet/vacsorát a családnak. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a csomagoláson megadott módon kifőzzük (ennél az ételnél elég al’dente, azaz roppanósra, ezért kb. 2-3 perccel előbb fejezzük be a főzést), majd félretesszük hűlni, de előtte hideg vízzel „ijesszük meg”, hogy ne tapadjon össze.
  2. A sütőt melegítsük elő.
  3. A vajat egy kis lábasban olvasszuk fel, szórjuk rá a lisztet, kissé pirítsuk meg, majd öntsük fel a szobahőmérsékletű tejjel, sózzuk, borsozzuk, és folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre (besamel). Utána tegyük félre.
  4. A levélspenótot 2 percig lobogó enyhén sós vízben blansírozzuk, majd leszűrjük, kissé kinyomkodjuk; a kecskesajtot daraboljuk fel, illetve ha tégelyes krémsajt, akkor nem kell semmit tenni vele. (Alternatívaként fetát is lehet használni.)
  5. A spenótot, a kecskesajtot kevés olajon serpenyőben összekeverjük, sóval, borssal és a szétpasszírozott fokhagymával ízesítjük.
  6. Egy tűzálló edényt finom olajozzunk ki. A masszából kb. 2 teáskanálnyit teszünk minden egyes kagylóba, melyeket a formában egymás mellé helyezünk. Rálocsoljuk a besamelt, majd ráhelyezzük a paradicsomdarabokat. (Én balga módon konzerves egész paradicsomot vettem, összesen 3 db óriás csücsült a dobozban a többi lé volt) – viszont koktélparadicsommal szebb lesz a látvány mindenképp! Rászórjuk az előzetesen apró darabokra vágott mozzarellát, és finoman megszórjuk rozmaringgal.
  7. A sütőformát közepes sínen megsütjük, de ha friss a paradicsom, akkor kicsit tovább.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Batida

Mióta szakács: 2011.03.05.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

óriáskagyló töltve, spenótos tészta, kecskesajtos tészta spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
orecchiette tészta 20 dkg
vaj 2 dkg
finomliszt 2 dkg
sovány tej 5 dl
spenót 25 dkg
kecskesajt 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
mozzarella 10 dkg
paradicsom 15 dkg
1 teáskanál
fekete bors 1 csipet
rozmaring 0 ízlés szerint