Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Manti Koszovóból

Manti Koszovóból
Manti Koszovóból
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a kis tésztákat Koszovóban ettem először. Nekem annyira ízlett, hogy muszáj volt megtanulnom. Először olvasva kicsit macerás, de gyorsan megvan, és tényleg finom. Nyáron, melegben, salátával isteni jó. Mivel Szerbiában is hasonlóképpen készítik, ezért azt adtam meg konyhának. A tésztát börekhez is használom, és túróval kevert tejföllel is lehet tölteni.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Maradék spagettiszószt, pörköltet is felhasználhatunk tölteléknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd beletesszük a paprikát, a darált húst, fokhagymát. Ízlés szerint sót és ételízesítőt adunk hozzá. (Én egy kanál tejfölt teszek bele, hogy krémesebb legyen.) Ezt töltjük majd a tésztába.
  2. Lisztből, olajból, langyos vízből egy elég rugalmas pizzatészta keménységű tésztát gyúrunk. Kis gombócokat csinálunk belőle, amiket megolajozunk. Egy kis gombócot hajszálvékonyra nyújtunk (én a kezemmel szoktam kihúzgálni, mint a rétest, ismerősöm a nyújtófával ügyeskedik).
  3. Ha elég vékony, késsel 10x10 cm-es kockára vágjuk a tésztát, és belekanalazzuk minden négyzetbe a tölteléket. Ezután becsomagoljuk, mint egy borítékba a tölteléket. Nem baj, ha többször áttekerjük rajta a tésztát. Minden gombóccal így járunk el.
  4. A megtöltött tésztákat olajozott tepsibe tesszük, ha megtelt a tepsi, megkenjük joghurttal, és megsütjük. Mi salátával, külön joghurttal vagy íróval esszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 002
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

davido

Mióta szakács: 2013.03.16.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

darált hússal töltött manti, darált húsos manti, hússal töltött bucik sütve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Reveda
Reveda Sun, 2015-09-13 14:20

DAVIDO! Hát ez nagyon finom!!! Biztos, hogy az étlapunkon marad! Cukkinit készítettem a másnapi cukkinis tésztához, de majd valami mást kell kitalálnom. A párom megkóstolta vele és azt evett mellé, tejföllel. Azzal is nagyon finom. Legközelebb zöldbabbal próbálom ki. Egyszerű, nem nagyon fűszeres, ami nekünk külön jó!!! Köszi!

diuska30
davido / diuska30 Thu, 2013-03-21 22:49

nem tudom Szerbiában is ezen a neven fut-e, de a Nistöl lefelé a koszovói határhoz közel sztem ismerik. a koszovói konyha bár finom dolgokat tartalmaz, izben-füszerezésben elég egyszerü, só, bors, PAPRIKA, vegeta.
sok sikert az elkészitéséhez.a pirított káposztával elöitéletem van, de spenótost el tudok képzelni, burekkal finom.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Wed, 2013-03-20 20:12

Biztosan kipróbálom, szerintem pirított káposztával, vagy gombával is nagyon jó lehet. Ilyet még sosem láttam, de ha Szerbiában járok, mindig halálra zabálom magam burekkel :)
köszi, Zilka

631
finomliszt 50 dkg
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 dl
joghurt 150 g
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 50 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek