r
Nosalty Logó

Turbolyás varenyiki

NapsütötteVidékünkön
Turbolyás varenyiki
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Varenyiki

Turbolyás vaj

998
Kalória
38.5g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
63.2g
Zsír
137.6g
Víz
259.5g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Varenyiki

Turbolyás vaj

Összesen 998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Varenyiki

Turbolyás vaj

Összesen 3988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Varenyiki

Turbolyás vaj

Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2314.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 998 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9257.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    5226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    286.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    550.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1797 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3988 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 284 kcal

Elkészítés

Varenyiki

  1. A varenyiki tésztájához összekeverjük a lisztet, az egész tojásokat, a tejet, a sót és a napraforgóolajat. Kézzel és géppel is gyúrhatjuk, a lényeg, hogy egynemű, jól kidolgozott tésztát kapjunk. Fontos, hogy ne ragadjon, esetleg szükség lehet némi plusz lisztre.
  2. A tésztát fél órát letakarva, szobahőmérsékleten pihentetjük.
  3. A varenyiki töltelékéhez a vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Ha már jó puha, a vegyes darált húshoz adjuk, majd sót, borsot és finomra vágott turbolyát adunk hozzá. Jól összegyúrjuk. További felhasználásig hideg helyre tesszük.
  4. A varenyikitésztát kétfelé osztjuk, majd vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk jó vékonyra. Nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd minden körre egy púpos teáskanál tölteléket helyezünk. Nekem 35 köröm lett, ennek megfelelően osztottam el a tölteléket 15 grammos részekre.
  5. A tésztakorongokat a kezünkbe vesszük és félbehajtjuk, majd összetapasztjuk a szélüket. Az ily módon készült tésztabatyukat vékonyan lisztezett tálcára helyezzük, semmiképp nem egymásra.
  6. Bő, sós, gyöngyöző vízben főzzük készre a varenyikit körülbelül 10 perc alatt. Hogy ne ragadjon, azonnal tányérokra szoktam szedni.

Turbolyás vaj

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott turbolyát, az ecetet, kevés sót és borsot. 1-2 percig tovább főzhetjük.
  2. Tálaláskor a tányérokra szedett varenyikire locsoljuk a turbolyás vajat, forrón fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 20 p

A varenyiki nagy kedvencem. Darált hússal, húsos szalonnás burgonyával szoktam tölteni. Most a kapor helyett a saját kertemből való turbolyával készítettem el, nem utoljára. Keverhető a turbolya kissé kihűlt vajba is, így megtartja a világoszöld színét. Az elkészítését azért mondanám nehéznek, mert aki még nincs otthon a konyhában, annak biztosan az. Ennek ellenére erősen ajánlom az elkészítését.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...