Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős csirkés óriáskagyló, szójás, chilis mártással

Csípős csirkés óriáskagyló, szójás, chilis mártással
Csípős csirkés óriáskagyló, szójás, chilis mártással
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer az egyik ismerősömnél ettem ilyent. Elkértem a receptet és megcsináltam. A család is nagyon szereti.

hozzávalók / 4 adag

A csirkés tésztához

A mártáshoz

ajánlat

Kilehet próbálni balzsamecettel is. Azzal is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A húst megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd vékony, rövid csíkokra vágjuk.
  3. Olajon megpirítjuk a húst, majd amikor teljesen kifehéredett, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát.
  4. Sózzuk, ráhintjük a reszelt gyömbért, összevágott chilit, ráöntjük a szójaszószt, mézet és a szezám olajat.
  5. Összepirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
  6. A levét leöntjük és félretesszük.
  7. Serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a vékony metéltre vágott zöldségeket, majd ráöntjük a paradicsom levét és a csirkecsíkok alól leszűrt levet.
  8. Ha szükséges, fűszerezzük és összeforraljuk.
  9. Megszórjuk a korianderrel.
  10. Közben a tésztát sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd langyos vízbe átrakjuk, és végül ruhán lecsepegtetjük.
  11. A tésztákat megtöltjük a húsos raguval, majd tányérra helyezzük.
  12. Köré- és rálocsoljuk a zöldséges, fűszeres mártást, majd megszórjuk dióval.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 649
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tésztába töltött csípős csirke, csípős-fűszeres csirke óriáskagylóban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

807
kagylótészta 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
zöldhagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
méz 1 ek
0 ízlés szerint
gyömbér 0 ízlés szerint
szójaszósz 1 ek
szezámolaj 1 teáskanál
chili 0 ízlés szerint
dió 4 dkg
napraforgó olaj 2 ek
paradicsomlé 1 dl
póréhagyma 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
piros kaliforniai paprika 10 dkg
koriander 1 ek