r
Nosalty Logó

Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    26219 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1868 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    52438 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3014 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Elkészítés

pizza alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A megtisztított karfiolfejet aprítsuk össze. Használhatunk darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem nagyságú darabok keletkezzenek a karfiolból.
  3. Egy nagy edényben mikrózzuk meg a karfiolt, amíg puha nem lesz. Általában 7 perc elég is szokott lenni.
  4. Öntsük ki egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos annyira, hogy meg tudjuk fogni, hajtogassuk össze a konyharuhát, és azon keresztül préseljünk ki minél több vizet a karfiolból. Készüljünk fel, hogy jó sok jön majd belőle. Közben vigyázzunk nagyon a kezünkre, nehogy megégessük!
  5. Ha nem tudunk már több vizet kinyomni a karfiolból, öntsük bele egy száraz edénybe, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha kész van, öntsük rá a “tésztát” egy előkészített, sütőpapírral lefedett tepsire, és lapogassuk el kézzel vagy kanállal szép vékonyra.
  6. Süssük 15-20 percig (lehetőleg légkeveréssel), amíg a szélei ropogósak nem lesznek, a színe pedig aranybarna.

pizzaszósz

  1. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd az összetört fokhagymát pirítsuk meg rajta.
  2. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, igény szerint vizet, illetve a fűszereket, majd forraljuk fel.

feltétek

  1. Tegyünk megfelelő mennyiségű szószt a kész alapra, majd rakjuk rá a feltéteket, és süssük addig, amíg a sajt elolvad, vagy amíg a többi feltét egy kicsit meg nem pirul.
  2. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15398
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Ajánló

Diétázóknak, inzulinrezisztenciában szenvedőknek és lisztérzékenyeknek is melegen ajánlom ezt a pizzát. Még késő este sem bűn megenni belőle egy szeletet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a pizza egy kész főnyeremény: gluténmentes, alakbarát, könnyű elkészíteni és még finom is. Azt hiszem, sikerült kifejleszteni egy jó receptet... Tegnap ugyanis elkészítettem ezt a lisztmentes pizzát, el is fogyott pár perc alatt, ma pedig a barátom, aki köztudottan utál vásárolni, győzködni próbált, hogy menjünk el karfiolért a boltba, csak a “biztonság kedvéért”.

Hozzávalók

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...