r
Nosalty Logó

Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából

NS
Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

542
Kalória
30.9g
Fehérje
38.1g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
396.2g
Víz
171.3g
Koleszterin
10.3g
Élelmi rost
19.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    396.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    26219 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 542 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1066 mg
  • Nátrium
    1614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    792.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    309 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    1868 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    52438 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1081 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3014 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

pizza alap

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A megtisztított karfiolfejet aprítsuk össze. Használhatunk darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem nagyságú darabok keletkezzenek a karfiolból.
  3. Egy nagy edényben mikrózzuk meg a karfiolt, amíg puha nem lesz. Általában 7 perc elég is szokott lenni.
  4. Öntsük ki egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos annyira, hogy meg tudjuk fogni, hajtogassuk össze a konyharuhát, és azon keresztül préseljünk ki minél több vizet a karfiolból. Készüljünk fel, hogy jó sok jön majd belőle. Közben vigyázzunk nagyon a kezünkre, nehogy megégessük!
  5. Ha nem tudunk már több vizet kinyomni a karfiolból, öntsük bele egy száraz edénybe, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha kész van, öntsük rá a “tésztát” egy előkészített, sütőpapírral lefedett tepsire, és lapogassuk el kézzel vagy kanállal szép vékonyra.
  6. Süssük 15-20 percig (lehetőleg légkeveréssel), amíg a szélei ropogósak nem lesznek, a színe pedig aranybarna.

pizzaszósz

  1. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd az összetört fokhagymát pirítsuk meg rajta.
  2. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, igény szerint vizet, illetve a fűszereket, majd forraljuk fel.

feltétek

  1. Tegyünk megfelelő mennyiségű szószt a kész alapra, majd rakjuk rá a feltéteket, és süssük addig, amíg a sajt elolvad, vagy amíg a többi feltét egy kicsit meg nem pirul.
  2. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a pizza egy kész főnyeremény: gluténmentes, alakbarát, könnyű elkészíteni és még finom is. Azt hiszem, sikerült kifejleszteni egy jó receptet... Tegnap ugyanis elkészítettem ezt a lisztmentes pizzát, el is fogyott pár perc alatt, ma pedig a barátom, aki köztudottan utál vásárolni, győzködni próbált, hogy menjünk el karfiolért a boltba, csak a “biztonság kedvéért”.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek