r
Nosalty Logó

Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szekeres Lajosné Klári
Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk óvatosan, forgatjuk és tágítjuk. A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük olajjal.
  2. Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát, paprikát, paradicsomot. Fóliával lefedjük 180 C fokos sütőbe toljuk 30 percre.
  3. Majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával. Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.
  4. Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a fél főre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát és sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
  5. Ha mindennel elkészültünk, a húst pihentetjük. Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk. Együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 218
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával
Szekeres Lajosné Klári 117 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek