r
Nosalty Logó

Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával

Szekeres Lajosné Klári
Debrecenivel töltött szűzpecsenye tepsis burgonyával és pirított gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

560
Kalória
48.9g
Fehérje
39.6g
Szénhidrát
23.3g
Zsír
495.9g
Víz
108.3g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
8.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    495.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4041.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 1678 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd egy késsel felszúrjuk óvatosan, forgatjuk és tágítjuk. A kolbászt bekenjük olajjal így könnyebb lesz betölteni a szűzpecsenyét. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük olajjal.
  2. Veszünk egy teflon tepsit, kikenjük olajjal, beletesszük a befűszerezett megtöltött szűzpecsenyét. Teszünk a tepsibe mellé negyedekbe vágott hagymát, paprikát, paradicsomot. Fóliával lefedjük 180 C fokos sütőbe toljuk 30 percre.
  3. Majd kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát és belerakjuk a karikára vágott burgonyát és 1 fej negyedekre vágott hagymát. Sózzuk, borsozzuk újra lefedjük az alufóliával. Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig sütjük. Levesszük a fóliát és szép piros ropogósra sütjük.
  4. Amíg sül a húsunk, addig elkészítjük a pirított gombát. A gombát negyedekbe vágjuk és forró serpenyőben megpirítjuk. Egy másik serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a fél főre vágott hagymát, majd rádobjuk a megpirított gombát és sózzuk, borsozzuk és zsírjára sütjük.
  5. Ha mindennel elkészültünk, a húst pihentetjük. Majd vastagabb szeletekre ferdén felvágjuk. Együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...