Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve

Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
Májjal töltött csirkecomb baconbe göngyölve
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fehérbortól igen omlós-foszlós a hús és az íze is isteni. Ezt a receptet a 2007 februári Kiskegyed Konyhájában találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptet kiegészítettem egy kicsit: majorannával és rozmaringgal fűszereztem a csont helyét. (De csak óvatosan, mert intenzív fűszerekről van szó.)
Köretnek petrezselymes burgonyát ajánlok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot és a májat megmossuk. A májról eltávolítjuk a hártyákat -inakat, majd kettévágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és karcsú szeletekre vágjuk.
  3. A csirkecombokat bőrös felükre fektetjük, felső részüket kicsontozzuk: kitapogatjuk a csirkecomb "forgóját", azaz az alsó és felsőcomb közötti ízületet, majd a felső combcsont végétől kiindulva éles,hegyes késsel, hosszanti irányban felvágjuk a húst. Ügyelve a bőr épségére, átvágjuk a porcot-ízületet, "letakarítjuk-kapirgáljuk" a húst a csontról, és a csontot kiemeljük.
  4. A húst gazdagon meghintjük a fűszersóval. A csontok helyére ültetjük a májdarabokat,a hússzéleket felhajtjuk, fogvájóval összetűzzük, majd begöngyöljük a combokat 2-2 szelet szalonnába. Végeiket ugyancsak fogvájóval rögzítjük.
  5. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A csirkecombokat tepsibe fektetjük, körészórjuk a hagymákat. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, aláöntjük a bort, alufóliával letakarjuk, és a sütőben 35 percig pároljuk.
  6. Ezután levesszük a fóliát, és a húst ropogósra sütjük (további 20-25 perc alatt).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 339
elküldve: 5
receptkönyvben: 720
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Budai Brigi

Mióta szakács: 2009.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májjal töltött bacon-ös sült csirkecomb

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

trapiklari
trapiklari Sat, 2012-03-03 21:26

Ma elkészítettem és nagyon finom lett. Mentettem a kedvencek közé. Köszönöm a receptet!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Fri, 2010-12-24 19:32

Már befűszereztem, megtöltöttem, betekertem és a hűtőbe tettem mivel holnap fogom megsütni....
Addig is jobban átveszi az ízeket...Biztosan finom lesz nagyon, mivel minden hozzávalót szeretek...Kíváncsi leszek, de majd beszámolok.....

522
csirkecomb 4 db
csirkemáj 2 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
bacon 8 szelet
napraforgó olaj 2 ek
fehérbor 1 dl
csirke fűszersó 0 ízlés szerint