Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Debreceni páros-kolbász

Debreceni páros-kolbász
Debreceni páros-kolbász
90 perc / előkészület: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A 2017-es Debreczeni ZAMAT street&classic food Fesztiválon indultunk ezzel a recepttel az I. Debreczeni Páros-kolbász-töltő Versenyen. Irodalmi források alapján összeállított "fúziós" recept. A Debreczeni páros-kolbásznak nincs szabadalmaztatott receptje. Ez egy kísérlet egy egykori (több mint 100 éves) hagyomány megidézésére.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól lehűtött sovány sertéshúst és a szalonnát késsel 6-8 mm-es darabokra VÁGJUK! (Hagyományosan teknőbe tették, és két, kézbe fogott késsel metélték.) Esetleg nagy lyukú darálón daráljuk, de a szalonnát ekkor is érdemesebb vágni.
  2. A marhahúst 2-3-szor pépesre daráljuk.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
  4. A húst, a szalonnát, a fűszereket a hozzáadott vízzel alaposan összedolgozzuk. Ha nem füstöljük, adhatunk hozzá folyékony füstöt, és ebben az esetben több paprikát (a sok paprika füstöléskor megkeseredhet).
  5. A vékonybélbe betöltött kolbászt 11 cm-es darabokra pározzuk, egy napig hűvös helyen szikkasztjuk.
  6. Lehetőség szerint füstöljük, majd ezt követően igény szerint sütjük, vagy főzzük!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 6 684
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gazdász

Mióta szakács: 2017.09.30.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: újév
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

debreceni kolbász házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1878
sertéshús 7 kg
marhahús 1.8 kg
füstölt szalonna 1.2 kg
víz 8 dl
25 dkg
bors 40 g
fokhagyma 70 g
fűszerpaprika 60 g
csípős fűszerpaprika 30 g
gyömbérpor 10 g
majoranna 10 g
őrölt fűszerkömény 8 g
római kömény 4 g
görögszéna 0.5 csipet