r
Nosalty Logó

Darált húsos zöldbab

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Spicy Momma
Darált húsos zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Összesen 2418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Összesen 109 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1323 micro
Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3851.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    747 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1943 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1688.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    454 micro
  • α-karotin
    510 micro
  • β-karotin
    3803 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5293 micro
Összesen 2418 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Elkészítés

Zöldbab pörkölt

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Erre kerül a darált hús, amit a fűszerek követnek: a só, a bors, a majoránna és a szárított zöldségkeverék.
  3. A fűszeres darált húst kb. negyed órát pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot és a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldbabos darált húst, és kis lángon készre főzzük.
  4. Amikor a zöldbab megfőtt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, és jöhet a tejfölös habarás is.

Tejfölös habarás

  1. A tejfölt és a lisztet egy habverő segítségével simára keverjük.
  2. A zöldbabos pörkölt levéből egy keveset hozzáadunk, majd a kész pörkölttel elkeverjük.
  3. Kb. 5 percig főzzük még, amíg felforr és besűrűsödik. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 7802
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Darált húsos zöldbab
Spicy Momma 11 recept

Anyukám egyik régi receptje, amit az egész család apraja-nagyja imád. Nem véletlenül :)

Hozzávalók

Zöldbab pörkölt

Tejfölös habarás

Címlapról ajánljuk

4 alap keleti fűszerkeverék, amit otthonra szerezz be

A különböző fűszerkeverékek teljesen új karaktereket adhatnak a megszokott ízeknek is, érdemes időről időre feldobni kicsit a megszokott otthoni repertoárt. A közel-keleti konyhákban is számos olyan fűszerpárosítás és keverék létezik, amelyeket bátran használhatunk zöldséges és húsételekhez és nem is nehéz beszerezni őket.

Szekeres Dóra

További cikkek