Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsos-árpás rizottó

Darált húsos-árpás rizottó
Darált húsos-árpás rizottó
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én saját eltevésű paradicsomot és zöldségféléket használok. Nagyon finom és kiadós, csak ajánlani tudom, még egy hétköznapi egytálételnek is. Nálam a nagyobbik unokám sosem ette meg, de most azt mondta, ez igen szuper lett.
És dicsért: "mama, te milyen ötleteseket tudsz készíteni!"

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, sárgarépát, fokhagymát megpucoljuk, majd apróra szeleteljük. Feltesszük egy wok edénybe, és olvasztott zsírban üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a szilvát, a cukorborsót, a hántolt árpát, a darált húst, rizst és az összes fűszert a hozzávalókkal együtt jól összekeverjük. Felengedjük először 4 dl vízzel, majd ha már jól elfőtte a levét, a maradék vizet még belekeverjük, és takarék lángon készre főzzük, néha megkeverve.
  3. Ha már csak kis lé van, lekapcsoljuk a gázt, és fedő alatt tovább -saját párájában- készítjük el. (Én díszítésnek szárított zöldséget használtam, és 2 db héjából kifordított paradicsomot sárga paprikaszeletekkel.)
  4. Még melegen tálaljuk, lehet savanyúsággal, majonézzel, ketchuppal, ki mivel szereti.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 708
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sertéshúsos rizottó, rizottó, húsos rizottó árpával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
rizs 30 dkg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 0.5 kk
bors 0.5 kk
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 csipet
bazsalikom 1 csipet
víz 6 dl
sertészsír 3 ek