Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malaccsászár krumpliágyon sütve

Malaccsászár krumpliágyon sütve
Malaccsászár krumpliágyon sütve
130 perc / előkészület: 20 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A piacon, mivel holnap szilveszter, rengeteg féle malacságot lehetett kapni. Nagyon szép volt a malaccsászár és a karaj is, így vettem mindkettőből. A férjem nagyon szereti a malaccsászárt, így ma frissiben el is készítettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malaccsászárt megtisztítjuk, és a tepsi méretéhez igazítva elvágjuk.
  2. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és karikára vágjuk. A vöröshagymát is megtisztítjuk, és félkarikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A tepsi alját kikenjük egy evőkanálnyi olajjal. Beletesszük a krumplit és a vöröshagymát. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
  4. A császárt tetejét bevagdaljuk, minden oldalán sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával és köménymaggal. A hús aljára elosztjuk a fele mennyiségét a fokhagymának, beletesszük a krumplira, majd a tetejére elosztjuk a fokhagymaszeletek másik felét.
  5. Beleöntünk kb. 2 dl vizet, és alufóliával lefedjük. 180 fokos sütőben kb. 60-70 percet sütjük.
  6. Ezután levesszük róla a fóliát, és a húsokat megfordítjuk, és így sütjük kb. 20 percig, hogy kicsit piruljon. Majd megfordítjuk, és a tetejét is sütjük kb. 20-25 percig, pirosodásig. Ha kell, még öntünk alá egy kevés vizet.
  7. Melegen, a vele sütött krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x37 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 523
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

malachús krumpliágyon, krumplin sült malaccsászár, sült malaccsászár

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

419
süldő malac 1.4 kg
burgonya 1.3 kg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 6 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 2 dl