Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Curry-s fokhagymás csirkeszárny

Curry-s fokhagymás csirkeszárny
Curry-s fokhagymás csirkeszárny
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat rendelni!". Valahogy sosem voltam csirkeszárny rajongó. Sok a csont, kevés a husi, késsel-villával küzdelem, kézzel meg maszatos. Na de mondom, ez kihívás, hogyne mernék. Aztán sosem alakult úgy. Jött a költözésem napja, és amíg vártuk a költöztető kocsit, gyorsan beugrottunk ide, és mertünk, rendeltünk. A szavunk elakadt, könnyünk kicsordult, lélegzetünk elállt. De megettük. Na akkor éreztem rá én erre az érzésre, hogy kézzel fogom a kaját, és cupákolom le a csontról a húst, közben időnként mártogatok egy kis zöldséget könnyítésnek, és könyékig olyan leszek. Egy külön élmény tényleg. Nyami.

hozzávalók / 1 adag

Csirkeszárnyhoz

Mártogatóshoz

ajánlat

Nagyon finom hozzá még más mártogatós is, pl. kéksajtos tejfölös. Vágjunk hozzá fel többféle zöldséget vékony szálúra, pl. répa, fehérrépa, kígyóuborka, szárzeller.

Aki nagy étkű, több csirkeszárnnyal számoljon, én éppen nem voltam annyira éhes, ezzel pont jól laktam. Ja, és elég fokhagymás és pikáns az étel, aki ezt nem szereti, az kevesebb fokhagymát és curry pasztát használjon!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a curry pasztát, a mustárt és az olajat. Ezzel a páccal alaposan megkenegetjük a csirkeszárnyakat, majd alufóliával lefedve hagyjuk pácolódni egy éjszakát vagy legalább egy pár órát.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd elővesszük a csirkeszárnyakat, mindegyikre nyomunk egy fokhagymát, és alufólia alatt a sütőbe dugjuk 30 percre. Aztán levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük.
  3. Ezalatt összekeverjük a mártás hozzávalóit, és felvágjuk a kívánt mártogatni való zöldségeket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

convecteur temporel

Mióta szakács: 2010.09.13.
9 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős csirkeszárnyak, currys-s csirkeszárnyak, csirkeszárnyak curry-vel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
csirkeszárny 3 db
piros curry paszta 2 ek
olívaolaj 1 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
torma 1 ek
tejföl 2 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
kapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint