Hozzávalók
Csirkeszárnyhoz
-
3 db csirkeszárny
-
2 ek piros curry paszta
-
1 ek olívaolaj
-
2 teáskanál dijoni mustár
-
3 gerezd fokhagyma
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
321g csirkeszárny380 kcal
-
0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
Csirkeszárnyhoz
-
82.7g csirkeszárny98 kcal
-
0 kcal
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
0 kcal
-
2.3g fokhagyma3 kcal
Mártogatóshoz
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.6 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
Csirkeszárnyhoz
- Összekeverjük a curry pasztát, a mustárt és az olajat. Ezzel a páccal alaposan megkenegetjük a csirkeszárnyakat, majd alufóliával lefedve hagyjuk pácolódni egy éjszakátvagy legalább egy pár órát.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd elővesszük a csirkeszárnyakat, mindegyikre nyomunk egy fokhagymát, és alufólia alatt a sütőbe dugjuk 30 percre. Aztán levesszük az alufóliát, és további 15 percig sütjük.
- Ezalatt összekeverjük a mártás hozzávalóit, és felvágjuk a kívánt mártogatni való zöldségeket.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Régebben a Ráday utcában laktam egy étteremmel szemben, ahová állandó jelleggel ki volt függesztve egy tábla, rajta az egyik ajánlattal "szerintem nem mersz csípős csirkeszárnyakat rendelni!". Valahogy sosem voltam csirkeszárny rajongó. Sok a csont, kevés a husi, késsel-villával küzdelem, kézzel meg maszatos. Na de mondom, ez kihívás, hogyne mernék. Aztán sosem alakult úgy. Jött a költözésem napja, és amíg vártuk a költöztető kocsit, gyorsan beugrottunk ide, és mertünk, rendeltünk. A szavunk elakadt, könnyünk kicsordult, lélegzetünk elállt. De megettük. Na akkor éreztem rá én erre az érzésre, hogy kézzel fogom a kaját, és cupákolom le a csontról a húst, közben időnként mártogatok egy kis zöldséget könnyítésnek, és könyékig olyan leszek. Egy külön élmény tényleg. Nyami.