r
Nosalty Logó

Cukkinis sertéssült csicseriborsóval és szőlővel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Cukkinis sertéssült csicseriborsóval és szőlővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 876 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2596 micro
Összesen 876 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.8 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6368.5 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    2990 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    54 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.9 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1928.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2516 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    351 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1584 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9904 micro
  • β-karotin
    25073 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    10385 micro
Összesen 3502 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst mossuk meg, törölgessük szárazra, és vágjuk fel 3 cm-es darabokra. 2 ek olajon pirítsuk meg erősen. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A gyöngyhagymát, fokhagymát, répát tisztítsuk meg. A répát szeljük fel srégen kb 1 cm szélesre. A többit apróra kockázzuk fel. A zellerről távolítsuk el a szálakat, és szintúgy vágjuk kis darabokra. A póréhagymát is megtisztítjuk, és ujjnyi vastagra felvágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Amiben sütöttük a húst, abba öntsünk 2 ek olajat, és minden zöldséget (kivétel a cukkinit) kicsit fonnyasszunk meg. Adjuk még hozzá az előző este beáztatott csicseriborsót és a húst is.
  4. A borral és levessel öntsük fel, és a sütőben 60 percig süssük.
  5. Röviddel a tálalás előtt a maradék 2 ek olajon erősen megpirítjuk a felkockázott cukkinit. Fűszerezzük, és a húshoz kavarjuk.
  6. Tálalásnál hozzá adjuk még a félbevágott szőlőszemeket, és zsemlével, kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 976
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szaftos egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek