Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb

Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb
Csuszatésztán sült paradicsommártásos csirkecomb
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon tartalmas, laktató egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Csuszás csirke:

Mártás:

Szólj hozzá!

elkészítés

Csuszás csirke:

  1. Csirkecombokat megmossuk, besózzuk, és olajjal kikent tepsibe fektetjük.
  2. Aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk, és sütjük 30 percig, majd a fólia eltávolítása után még további 10 percig.
  3. Tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  4. Nagyobb edényben olajat hevítünk, belenyomkodjuk a fokhagymát, rátesszük a szeletelt gombát, meghintjük fűszerpaprikával, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Puhára pároljuk.
  5. Összekeverjük a tésztával.
  6. Olajjal kikent tepsibe tesszük a gombás tésztát, erre fektetjük a combokat.
  7. Kész mártást rákanalazzuk a combokra, ráreszeljük a sajtot, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Mártás:

  1. Apró kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a sűrített paradicsomot,
  2. Ízlés szerint sózzuk, rátesszük a cukrot, és sűrűsödésig kevergetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 861
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1082
csuszatészta 50 dkg
csirke felsőcomb 6 db
0 ízlés szerint
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 5 ek
fokhagyma 3 gerezd
gombakonzerv 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl
sűrített paradicsom 6 ek
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet