Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-krumplis csirkemell

Almás-krumplis csirkemell
Almás-krumplis csirkemell
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régebben olvastam egy szakácskönyvben, azóta többször is elkészítettem.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Tejföllel szoktam tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felvágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk olajjal, majd beletesszük a krumpli felét. Meghintjük sóval és ételízesítővel, erre tesszük a hagymát és a fokhagymát, majd az almát, és a tetejére a husikat a maradék krumplival. Meghintjük sóval, ételízesítővel, meglocsoljuk az olajjal.
  4. Befedjük,180 fokon 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és 200 fokon sütjük, amíg szép piros lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 801
elküldve: 8
receptkönyvben: 122
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirkemell, almával és krumplival rakott csirkemell, rakott csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

646
csirkemell filé 40 dkg
burgonya 80 dkg
alma 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint