r
Nosalty Logó

Almás-krumplis csirkemell

Nikóka
Almás-krumplis csirkemell
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

654
Kalória
34.8g
Fehérje
58.5g
Szénhidrát
32.3g
Zsír
410.2g
Víz
97.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
18.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1271 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1230.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet felvágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Majd állni hagyjuk, amíg a zöldségeket előkészítjük.
  2. A krumplit megpucoljuk, karikára vágjuk. Az almát meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
  3. Egy jénai tálat kikenünk olajjal, majd beletesszük a krumpli felét. Meghintjük sóval és ételízesítővel, erre tesszük a hagymát és a fokhagymát, majd az almát, és a tetejére a husikat a maradék krumplival. Meghintjük sóval, ételízesítővel, meglocsoljuk az olajjal.
  4. Befedjük,180 fokon 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és 200 fokon sütjük, amíg szép piros lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 80 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egyszer régebben olvastam egy szakácskönyvben, azóta többször is elkészítettem.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...