Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinikrémleves tökmagolajjal

Cukkinikrémleves tökmagolajjal
Cukkinikrémleves tökmagolajjal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk aranysárgára pirított bagett szeletekkel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A cukkininek a végeit levágjuk, a burgonyát megtisztítjuk. Mindkettőt megmossuk, majd kockákra vágjuk.
  2. A forró olajban a kétféle hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és a cukkinit, további 3-4 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, felfőzzük, és lefedve kb. 20 percig főzzük.
  3. A levest botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a tejszínt, és felfőzzük. Sóval, borssal, cukorral és citromlével ízesítjük.
  4. Tökmagolajjal meglocsolva tálaljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 125
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

cukkinikrémleves, tejszínes cukkinikrémleves, tökmagolajos cukkinikrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

178
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
cukkini 500 g
burgonya 200 g
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 7.5 dl
főzőtejszín 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
cukor 1 csipet
tökmagolaj 1 ek