Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lime-os cukkinikrémleves kapros túrógombóccal

Lime-os cukkinikrémleves kapros túrógombóccal
Lime-os cukkinikrémleves kapros túrógombóccal
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökfélékhez mindenki rendszeresen társítja a kaprot. Az én levesembe is belekerült, de egy kis csavarral, olyan Loki módjára. Nem a levesbe főztem bele, hanem a leveshez betétként kínált túrógombócba, míg a cukkinit lime-mal készítettem, hogy ezáltal is egy friss nyári ételt kapjak, amely jó melegen és hidegen is.

hozzávalók / 2 adag

Levesbetét (túrógombóc)

Krémleves

Szólj hozzá!

elkészítés

Levesbetét (túrógombóc)

  1. A friss kaprot darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. Ráütjük az előzőleg megmosott tojást és egy csipet sóval elkeverjük. Majd ehhez hozzátesszük a 250 g félzsíros tehéntúrót, és összedolgozzuk az elegyet. Végül az 50 g búzadarát dolgozzuk bele a túrós masszába. Az így kapott túrógombóc-alapot fóliával lefedjük a tálban, és 20 percre hűtőbe tesszük pihentetni, hogy a búzadarának legyen ideje megdagadni.
  2. Amikor a levesnek nekiállunk, a túrógombócnak vizet teszünk fel forralni, egy kis sóval. A túros masszát 2 cm-es golyókra gömbölyítjük, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Addig főzzük, amíg a víz felszínére fel nem jönnek a gombócok, ezután leszűrjük, és egy tálra kitesszük tálalásig.

Krémleves

  1. A közepes cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, sóval összekeverjük, és végül pihentetjük tíz percig. A lime-ot megmossuk, és a héját vékonyan lereszeljük, a levét kicsavarjuk.
  2. A cukkiniból kinyomkodjuk a sólevet, és egy edénybe tesszük, melyben előtte olajat hevítettünk. A cukkinit pároljuk egy rövid ideig, majd hozzátesszük a reszelt lime héját, mellyel tovább pároljuk. Hozzáöntjük a lime levét, majd 2-3 evőkanál tejföllel megdúsítjuk (azért nem tejszínnel, hogy a savanyúságot fokozzuk, de azt is lehet használni). Felöntjük 2 dl vízzel, és az egészet összeforraljuk. Hozzáadjuk a sót és a borsot ízlés szerint.
  3. Miután összeforrt, a leves 2/3 részét turmixba tesszük, és krémesre mixeljük. Ezt követően az egészet visszatesszük a megmaradt cukkinilevesbe, ezzel sűrítjük be, és hagyjuk még egyet-kettőt rottyanni.
  4. A gombócokat tányérba tesszük, rámerjük a levest (melegen vagy akár hidegen is). A tetejére egy kanál tejfölt és egy kaporlevelet teszünk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 579
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Loki77

Mióta szakács: 2017.07.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves

egyéb elnevezések

cukkinileves túrógombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

422
tehéntúró 250 g
búzadara 50 g
tojás 1 db
1 csipet
kapor 0 ízlés szerint
cukkini 1 közepes db
limelé 1 lime-ból nyert
lime héja 1 lime-ból nyert
tejföl 3 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek