Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csokis piskóta

Csupa csokis piskóta
Csupa csokis piskóta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazán tiszta csokis süti. Nagyon intenzíven lehet benne érezni, vaníliafagyival vagy tejszínhabbal a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatossan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
  3. Hozzáadjuk a kakaóport, jól összekeverjük.
  4. Ha kész, akkor megsütjük kivajazott kilisztezett tepsiben. (tűpróba!)
  5. Elkészítjük a krémet.
  6. A csokit és a vajat felolvasztjuk, és közben hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport is, és az egészet kevergetve olvasszuk.
  7. Egy tálba tesszük a joghurtot, csokidarát, krémtúrót, krémsajtot, és jól elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a csokis masszát, majd kikeverjük az egészet.
  9. A végén beletesszük a zselatinfixet, elkeverjük azt is benne.
  10. A piskótát ketté vágjuk, és megkenjük a krém három negyedével, majd a tetejére kenjük a maradékot, és színes cukordarával és cukorszívecskékkel díszítjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 882
elküldve: 2
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis piskóta, vaníliás piskóta csokival, piskótatészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Sun, 2012-03-18 20:28

Azt szeretném kérdezni, hogy a krémtúró a 100g-os változatot jelenti? És a tömlős sajt mennyi, milyenféle kell?

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-03-19 05:57

Kedves Kiswackor!
A krémtúró 100 gr, vaníliás. A tömlős sajt lehet akár a medve sajt, de a teljessen nevtelen (akar tesco-s) is megfelel, az a lenyeg ,hogy ne legyen izesitve, tehat natur legyen.
Remelem tudtam segiteni, kellemes napot es jo sutogetest kivanok:Moni

Kiswackor
Rusvai Katalin / Kiswackor Thu, 2012-09-06 18:34

Köszönöm a választ... kissé megkésve írok, de most találtam meg újra a recepted, és gondoltam meg is sütöm most már! :)

1002
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 3 ek
joghurt 300 g
vaj 15 dkg
csokoládé 15 dkg
csokoládédara 2 ek
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
krémtúró 90 g
tömlős krémsajt 100 g
zselatinfix 1 csomag
színes cukorka 2 ek