r
Nosalty Logó

Piskótalap PeZsuRi konyhájából

NS
Piskótalap PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

118
Kalória
4.3g
Fehérje
17.2g
Szénhidrát
3.6g
Zsír
19.7g
Víz
144.7g
Koleszterin
195.5mg
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    1323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 263 kcal

Elkészítés

  1. A sütőtepsibe (30×40) fektetjük a sütőpapírt, és előmelegítjük a sütőt 240 °C-ra.
  2. Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel, a csipetnyi sóval.
  3. A tojássárgájákat fehér habosra keverjük 50 g cukorral.
  4. Jól elmossuk a habverőt, és utána a tojásfehérjéket verjük fel a citromlével, adagolva folyamatosan közben a cukrot. Jó kemény habot készítsünk.
  5. A hab 1/3-át beledolgozzuk a tojáskrémbe (ha van lyukas fakanalunk, azzal), majd a maradékot a tetejére halmozzuk, és rászitáljuk (én nem szitáltam) a lisztes keveréket. Ezután már csak lassan, felülről lefelé, nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát, nem kevergetjük!!!
  6. A masszát a tepsibe borítjuk, és forró sütőben (kb. 180 °C-ra levett) 10 perc alatt megsütjük.
  7. Közben meghintünk egy konyharuhát porcukorral (a tészta melegétől megolvad majd, és nem tapad a konyharuhára a tészta).
  8. A kész piskótalapot a konyharuhára borítjuk, azonnal levesszük a sütőpapírt, és betakarjuk egy jól kicsavart, vizes konyharuhával (ne száradjon ki, és könnyű legyen feltekerni). Hagyjuk kihűlni.
  9. Majd megcsináljuk a krémet, a piskótalapra terítjük, és felcsavarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×40

A fénykép nem valami szép, ez az alja a piskótának. Megint a kollégáimnak sütöttem, és a teljes siker érdekében megkerestem a világ legpuhább piskótalap receptet, Lajos Mari jó régi szakácskönyvében :-) Az étkezési keményítőtől és a (csak) 4 db tojásfehérjétől lesz ilyen puha!!

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...