Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Piskótalap PeZsuRi konyhájából

Piskótalap PeZsuRi konyhájából
Piskótalap PeZsuRi konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fénykép nem valami szép, ez az alja a piskótának. Megint a kollégáimnak sütöttem, és a teljes siker érdekében megkerestem a világ legpuhább piskótalap receptet, Lajos Mari jó régi szakácskönyvében :-) Az étkezési keményítőtől és a (csak) 4 db tojásfehérjétől lesz ilyen puha!!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

A krémek bátran variálhatóak :-) pudingos, lekváros, csokis, túrós... van receptem erre is: csokis-mogyorós fatörzs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtepsibe (30×40) fektetjük a sütőpapírt, és előmelegítjük a sütőt 240 °C-ra.
  2. Összekeverjük a lisztet az étkezési keményítővel, a csipetnyi sóval.
  3. A tojássárgájákat fehér habosra keverjük 50 g cukorral.
  4. Jól elmossuk a habverőt, és utána a tojásfehérjéket verjük fel a citromlével, adagolva folyamatosan közben a cukrot. Jó kemény habot készítsünk.
  5. A hab 1/3-át beledolgozzuk a tojáskrémbe (ha van lyukas fakanalunk, azzal), majd a maradékot a tetejére halmozzuk, és rászitáljuk (én nem szitáltam) a lisztes keveréket. Ezután már csak lassan, felülről lefelé, nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát, nem kevergetjük!!!
  6. A masszát a tepsibe borítjuk, és forró sütőben (kb. 180 °C-ra levett) 10 perc alatt megsütjük.
  7. Közben meghintünk egy konyharuhát porcukorral (a tészta melegétől megolvad majd, és nem tapad a konyharuhára a tészta).
  8. A kész piskótalapot a konyharuhára borítjuk, azonnal levesszük a sütőpapírt, és betakarjuk egy jól kicsavart, vizes konyharuhával (ne száradjon ki, és könnyű legyen feltekerni). Hagyjuk kihűlni.
  9. Majd megcsináljuk a krémet, a piskótalapra terítjük, és felcsavarjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Pihe-puha piskótalap, piskóta, piskóta alaprecept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

118
finomliszt 80 g
étkezési keményítő 20 g
tojássárgája 8 db
cukor 100 g
tojásfehérje 4 db
citromlé 1 kk
porcukor 2 csapott ek
1 csipet