Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-kekszes piskóta

Epres-kekszes piskóta
Epres-kekszes piskóta
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pünkösdkor kaptam az aranyos szomszédaimtól epret, de mivel nem volt nyitva a bolt, az itthon található alapanyagokból kellett összehoznom valami finomságot. Szerintem sikerült és a szomszédok szerint is... A közös bográcsozás után 2 tálcával fogyasztottunk el belőle. :) A keksz másnapra puhul meg igazán.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, a nagyobbakat feldaraboljuk.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
  3. A krémhez a pudingporokat összekeverjük a cukorral, csomómentesen elkeverjük kevés tejjel, majd a többi tejet is hozzáöntjük, és megfőzzük.
  4. Ha kész, beletesszük a magarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Ezután kihűtjük a pudingot, közben többször átkeverjük.
  5. A piskótát vékonyan megkenjük a kihűlt pudinggal, majd sorban ráhelyezzük az epreket, ezt beborítjuk a maradék krémmel. Tetejére szorosan rárakjuk a kekszeket.
  6. Másnap a kekszek mentén szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 43 449
elküldve: 45
receptkönyvben: 892
elkészítve: 16/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagyné Racsek Renáta

Mióta szakács: 2011.01.20.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Epres krémes, epres-kekszes krémes, epres-kekszes piskóta, epres-krémes piskóta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Sun, 2015-07-05 17:21

Renáta, bocsánat, hogy ilyet írok, de kár elrontani ezt a finom házi piskótát és a krémet a keksszel a tetején.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-06-18 10:12

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.17. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

r.renata
Nagyné Racsek Renáta / r.renata Sun, 2012-06-17 12:45

Kedves Szera!
Másnapra tökéletesen megpuhul a keksz(a pudingtól), én nem mártottam semmibe. Örülök hogy tetszik a süti, köszönöm a kedves hozzászólást! Ez egy igazán egyszerű, de nagyszerű finomság...:)
Ha elkészíted, feltétlenül oszd meg velünk a véleményed!
Üdv: Reni

Szera
Szera Sun, 2012-06-17 12:37

Szia Renáta!
A tetején a keksz megpuhul??? Nem kell valamibe megmártani előtte??? Nagyon csinos kis keksz-süti, gratula ..!!!

613
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 3 tasak
tej 1 l
cukor 15 ek
margarin 15 dkg
eper 50 dkg
háztartási keksz 25 dkg