Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Olasz bableves

Olasz bableves
Olasz bableves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rátaláltam erre a receptre, felkeltette az érdeklődésem, és elkészítettem. Finom leves, egyszerű hozzávalókból.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A megmosott babot egy babérlevéllel és sóval 1,5 liter hideg vízbe feltesszük főni.
  3. Amíg a bab puhul, elkészítjük a következő mártást: a füstölt szalonnát kis kockákra felvágjuk, és halványpirosra sütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük.
  4. A szalonna zsírjában megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, ráöntjük a paradicsomlét, hozzáadjuk a többi fűszert, és jól felforraljuk.
  5. Ha a bab megfőtt, hozzáöntjük a mártást, beleszórjuk a szalonna töpörtyűjét, és a csipetkét. (A csipetke készítése itt található.)
  6. Addig főzzük, amíg a csipetke is megpuhul. Ha a leves a levét nagyon elfőné, vízzel pótoljuk.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 678
elküldve: 6
receptkönyvben: 119
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos bableves, szalonnás-paradicsomos bableves, bableves csipetkével

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hunggirl
Hunggirl Wed, 2014-12-03 17:22

Köszönöm a receptet! Nagyon izlett, és fiatal háziasszonyként bekerült a "repertoáromba", férjem nagy örömére :)

559
fehérbab 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 kk
majoranna 1 kk
rozmaring 0.5 tk
paradicsomlé 5 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
víz 1.5 l
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg